Besluit van de Directeur Wonen tot wijziging van de Mandaatregeling Directie Wonen gemeente Amsterdam (Wijziging Mandaatregeling Directie Wonen gemeente Amsterdam maart 2022)

De Directeur Wonen van de gemeente Amsterdam,

 

gelet op artikel 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht en het Bevoegdhedenbesluit ambtelijke organisatie Amsterdam,

 

overwegende dat vanwege de wijziging van de Huisvestingsverordening van Amsterdam in verband met de opkoopbescherming noodzakelijk is om de mandaatregeling Directie Wonen gemeente Amsterdam te wijzigen,

 

besluit:

Artikel I Wijzigingen

  • A.

    In artikel 2 komt onder verlettering van onderdeel E tot en met R tot onderdeel D tot en met Q, onderdeel D te vervallen.

  • B.

    In artikel 2, onderdeel H. Woonruimteverdeling en woonruimtevoorraad: Huisvestingswet, Huisvestingsverordening Amsterdam 2020, wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • 6.

    Opkoopbescherming

    • 1.

      Het nemen van besluiten op aanvragen van de verhuurvergunning opkoopbescherming als bedoeld in artikel 3.11.3 van de Huisvestingsverordening Amsterdam 2020.

    • 2.

      Het nemen van besluiten op aanvragen voor een ontheffing van het verbod om zonder vergunning een woonruimte in gebruik te geven en daaraan voorwaarden en voorschriften verbinden als bedoeld in artikel 3.11.2 van de Huisvestingsverordening Amsterdam 2020.

Gemandateerden: Manager Woninggebruik en –kwaliteit en manager Woningmarkt, bij afwezigheid manager Bedrijfsvoering, teamleider Woningtoewijzing, teamleider Vakantieverhuur en onderhuur, teamleider Kamerverhuur, teamleider Leegstand en ondermijning en teamleider Woningverbetering en teamleider Beleid Woninggebruik- en kwaliteit.

 

  • C.

    In artikel 2 komt onder verlettering van artikel 2, onderdeel Q (nieuw) tot onderdeel P, onderdeel P (nieuw) te vervallen.

  • D.

    Onder vernummering van artikel 8 tot en met 11 tot artikel 9 tot en met 12, wordt een artikel ingevoegd luidende:

Artikel 8

  • 1.

    Onder het nemen van besluiten op een aanvraag voor een vergunning, ontheffing of andere beschikking wordt ook het weigeren, wijzigen of intrekken verstaan.

  • 2.

    Onder het stellen van voorschriften, voorwaarden of beperkingen wordt ook het aanvullen, toevoegen, intrekken of opheffen hiervan verstaan.

  • 3.

    Het nemen van besluiten als bedoeld in het eerste lid omvat tevens de bevoegdheid tot het heffen en innen van leges.

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking.

Artikel III Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als Wijziging Mandaatregeling Directie Wonen gemeente Amsterdam maart 2022.

Aldus vastgesteld op 1 maart 2022,

De Directeur Wonen,

H. Rombouts

Naar boven