Voorgenomen verkoop van gronden door de gemeente Dordrecht aan Heijmans Vastgoed B.V.

 

De gemeente Dordrecht heeft het voornemen om de percelen grond aan de zuidzijde van het Admiraalsplein te Dordrecht (het 'projectgebied'), kadastraal bekend gemeente Dordrecht, sectie M 4084 geheel, groot circa 2505 m²) te verkopen aan Heijmans Vastgoed B.V. (gevestigd te Rosmalen, mede kantoorhoudende te Oostmaaslaan 71, 3063 AN Rotterdam) ten behoeve van het op korte termijn ontwikkelen van het projectgebied naar een aantrekkelijke woon- en winkelomgeving, inclusief verduurzaming, waarbij een woningbouwprogramma van circa 56 woningen en appartementen voor de particuliere markt, met commerciële voorzieningen voor detailhandel en een ondergrondse parkeervoorziening worden gerealiseerd.

 

Daarbij is van belang dat Heijmans Vastgoed B.V., gegeven de woningbouwurgentie en op verzoek van de gemeente reeds in 2019 aan de gemeente kenbaar maakte dat zij mogelijkheden zag om de projectlocatie te ontwikkelen. In 2020 heeft Heijmans Vastgoed B.V. hiervoor een plan uitgewerkt voor het projectgebied. Tevens zijn door Heijmans afspraken gemaakt met de eigenaar van het belenden perceel.

 

Heijmans Vastgoed B.V. heeft sindsdien ook het nodige draagvlak bij onder andere de naastgelegen Vereniging van Eigenaren, belanghebbende winkeleigenaars en omwonenden verworven.

Het plan van Heijmans Vastgoed B.V. past grotendeels binnen het geldende bestemmingplan. Geringe afwijkingen kunnen door toepassing van de kruimelprocedure worden vergund.

Naar het oordeel van de gemeente Dordrecht is Heijmans Vastgoed B.V. om de navolgende redenen de enige serieuze gegadigde om het projectgebied te kopen:

- Heijmans Vastgoed B.V. is in staat is om de herontwikkeling van het projectgebied op korte termijn uit te voeren en op te leveren. Het beëindigen van de samenwerking met Heijmans Vastgoed BV levert vertraging op in de realisatie van de woningbouwbehoefte. Conform de planning is de start van de uitvoering eind 2022 voorzien.

- De planontwikkeling die benodigd is voor de reconstructie van het projectgebied is al uitgevoerd en Heijmans Vastgoed B.V. heeft hiervan de intellectuele eigendom.

- Er is sprake van opgewekte verwachtingen. De gemeente en Heijmans Vastgoed B.V. zijn het inhoudelijk eens over de voorwaarden van de koop-en realisatieovereenkomst voor het projectgebied.

 

Reageren

Tegen de voorgenomen verkoop kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Awb worden ingediend c.q. ingesteld. Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen grondverkoop en merkt u zichzelf aan als belanghebbende (te weten: een gekwalificeerde gegadigde partij die beschikt over de bovengenoemde potenties om het in hoofdlijnen geschetste project zelfstandig in ontwikkeling, realisatie en exploitatie te nemen), dan dient u dat kenbaar te maken binnen een termijn van 20 dagen na publicatie van deze bekendmaking. Deze termijn merken wij aan als vervaltermijn.

 

Reacties kunnen worden verstuurd naar:

Gemeente Dordrecht

Ter attentie van de projectleider mw. C. op de Laak

Postbus 8

3300 AA te Dordrecht

Onder vermelding van 'bekendmaking gegadigde Admiraalsplein zuidzijde'.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij mw. C. op de Laak, via telefoonnummer 14078.

 

Dordrecht, 10 maart 2022

Burgemeester en wethouders van Dordrecht

 

Naar boven