Vastgesteld bestemmingsplan “Alphensebaan ong. – Schuttershoefweg 8a”

Burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam maken bekend dat de gemeenteraad op 10 februari 2022 het bestemmingsplan “Alphensebaan ong. – Schuttershoefweg 8a” gewijzigd heeft vastgesteld.

Waar gaat het bestemmingsplan “Alphensebaan ong. – Schuttershoefweg 8a” over?

Het bestemmingsplan bestaat uit drie verschillende delen. Eén deel van het plangebied wordt gevormd door gronden die zijn gelegen aan de Alphensebaan, náást nr. 1 te Chaam. De gronden waren bestemd als ‘Agrarisch’. Het bestemmingsplan voorziet hier de bestemming te wijzigen in ‘Wonen’, ten behoeve van de ontwikkeling van 2 ruimte-voor-ruimtekavels. Eén deel van het plangebied wordt gevormd door de gronden aan de Schuttershoefweg 8a te Chaam. Deze gronden waren bestemd voor ‘Agrarische bedrijfsdoeleinden’. Het bestemmingsplan voorziet in een wijziging naar de bestemmingen ‘Agrarisch’ en ‘Groen – Landschapselement’. De hier aanwezige intensieve veehouderij is beëindigd. Aan de Kerkdreef te Chaam is ook een deel van het plangebied gelegen. Hier wijzigt de bestemming niet. Het bestemmingsplan voorziet in de juridische borging van het terugbrengen van een landschapselement dat hier voorheen aanwezig was.

U kunt het bestemmingsplan en de overige stukken bekijken

Het vastgestelde bestemmingsplan en bijbehorende documenten liggen van 11 maart 2022 tot en met 21 april 2022, voor de duur van 6 weken, ter inzage. Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende documenten is digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl, met als IMRO-nummer NL.IMRO.1723.BPalphenbnschuthwg-VG01. U kunt het bestemmingsplan gedurende bovengenoemde periode ook tijdens openingstijden inzien in het gemeentekantoor van Alphen-Chaam, Willibrordplein 1 te Alphen.

Indien u gebruik wilt maken van deze inzage mogelijkheid dient u een afspraak te maken met de frontoffice. U kunt online een afspraak maken via www.alphen-chaam.nl, door te bellen naar ons algemene nummer 14013 of per mail naar info@alphen-chaam.nl. Daarnaast is het plan raadpleegbaar via de website www.alphen-chaam.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor specifieke vragen dient een afspraak te worden gemaakt met de behandelend medewerker, dhr. Tom de Kousemaeker, bereikbaar via tel.: 088-3821392.

Wat kunt u doen als u het niet eens bent met het bestemmingsplan?

Bent u het niet eens met het bestemmingsplan? Dan kunt u hiertegen beroep instellen. Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt aan de Raad van State. Daarin legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U moet de brief tevens dateren en ondertekenen. U kunt dit doen van 11 maart 2022 en 21 april 2022. U kunt alleen beroep instellen als u:

  • 1.

    belang hebt bij het bestemmingsplan, of

  • 2.

    hebt gereageerd (een zienswijze hebt ingediend) op het ontwerpbestemmingsplan.

U stuurt uw beroepschrift aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA DEN HAAG

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Alphen, 10 maart 2022

Naar boven