Regeling tot wijziging van de Beleidsregels maatschappelijke ondersteuning Vught 2020

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vught;

 

gelet op artikel 28 en 30 van de Wet arhi;

 

overwegende dat het in verband met het vervallen verklaren van gemeentelijke voorschriften van gemeente Haaren en geldend verklaren van voorschriften van de gemeente Vught in verband met de Wet van 8 juli 2020, houdende splitsing van de gemeente Haaren (Stb. 2020, 260) wenselijk is in overgangsrecht te voorzien;

besluiten:

 

vast te stellen:

 

Regeling tot wijziging van de Beleidsregels maatschappelijke ondersteuning Vught 2020.

Artikel I

Ingevoegd wordt hoofdstuk 8 dat komt te luiden:

Hoofdstuk 8 Overgangsbepalingen

8.1 Overgangsrecht

De Nadere regels maatschappelijke ondersteuning Haaren 2020 blijven van toepassing op voorzieningen die zijn verstrekt met toepassing van dat besluit, voor de duur van de toekenningsbeschikking of totdat het college een nieuw besluit heeft genomen waarbij het besluit waarmee deze voorziening is verstrekt op een wettelijke grond wordt beëindigd of ingetrokken.

Artikel II
  • 1.

    Dit besluit treedt in werking op 1 april 2021.

  • 2.

    Dit besluit wordt aangehaald als Regeling tot wijziging van de Beleidsregels maatschappelijke ondersteuning Vught 2020.

     

Vught, 9 februari 2021,

Burgemeester en wethouders van Vught

Toelichting bij de Regeling tot wijziging van de Nadere regels maatschappelijke ondersteuning 2020

 

Op 1 januari 2021 is de gemeente Haaren gesplitst en een deel van het grondgebied toegevoegd aan de gemeente Vught. De gemeentelijke voorschriften van gemeente Haaren blijven op het toegevoegde gebied van toepassing tot 1 januari 2023, tenzij deze eerder vervallen verklaard worden. De gemeentelijke voorschriften van gemeente Vught zijn op dit toegevoegde gebied niet van toepassing tot 1 januari 2023, tenzij deze eerder geldend worden verklaard. De Nadere regels maatschappelijke ondersteuning Haaren 2020 zijn met ingang van 1 april 2021 vervallen verklaard voor toegevoegd gebied door burgemeester en wethouders. Tegelijkertijd zijn de Beleidsregels maatschappelijke ondersteuning Vught 2020 geldend verklaard voor toegevoegd gebied. Met dit besluit is in de beleidsregels een overgangsbepaling opgenomen.

 

Ingevoegd wordt hoofdstuk 8 dat komt te luiden:

was

wordt

n.v.t.

Hoofdstuk 8 Overgangsbepalingen

8.1 Overgangsrecht

 

De Nadere regels maatschappelijke ondersteuning Haaren 2020 blijven van toepassing op voorzieningen die voor 1 april 2020 zijn verstrekt met toepassing van dat besluit, totdat het college een nieuw besluit heeft genomen waarbij het besluit waarmee deze voorziening is verstrekt wordt beëindigd of ingetrokken.

 

Toelichting:

In de Verordening maatschappelijke ondersteuning Vught 2020 heeft de raad bepaald dat een inwoner uit toegevoegd gebied recht houdt op een lopende voorziening op grond van de Verordening Sociaal Domein Haaren 2020. De Nadere regels maatschappelijke ondersteuning Haaren bevatten de nadere regels voor deze voorzieningen en moet als zodanig op deze besluiten van toepassing blijven zolang deze nog van kracht zijn.

Naar boven