Verordening tot wijziging van de Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW, IOAZ Vught 2018

De raad van de gemeente Vught;

 

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 9 februari 2021;

 

gelet op artikel 28 en 30 van de Wet arhi;

 

overwegende dat het in verband met het vervallen verklaren van gemeentelijke voorschriften van gemeente Haaren en geldend verklaren van voorschriften van de gemeente Vught in verband met de Wet van 8 juli 2020, houdende splitsing van de gemeente Haaren (Stb. 2020, 260) wenselijk is in overgangsrecht te voorzien;

besluit:

 

vast te stellen:

 

Verordening tot wijziging van de Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW, IOAZ Vught 2018.

Artikel I

Artikel 20a wordt ingevoegd dat komt te luiden:

Artikel 20a Overgangsrecht

  • 1.

    De bepalingen van hoofdstuk 8 van de Verordening Sociaal Domein blijven van toepassing op sancties waartoe voor 1 april 2021 op grond van die bepalingen een besluit is genomen tot het tijdstip waarop:

    • a.

      de beschikking volledig is uitgevoerd of ten uitvoer is gelegd;

    • b.

      de beschikking is ingetrokken of is komen te vervallen.

  • 2.

    Op bezwaarschriften gericht tegen een besluit op grond van de bepalingen opgenomen in hoofdstuk 8 van de Verordening Sociaal Domein wordt beslist met inachtneming van die verordening.

Artikel II
  • 1.

    Dit besluit treedt in werking op 1 april 2021.

  • 2.

    Dit besluit wordt aangehaald als "Verordening tot wijziging van de Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW, IOAZ Vught 2018".

     

Aldus besloten door de raad van de gemeente Vught in zijn openbare vergadering van 25 maart 2021.

de griffier,

Drs. J.A. Deneer

de voorzitter,

R.J. van de Mortel

Toelichting bij de Verordening tot wijziging van de “Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW, IOAZ Vught 2018”

 

Op 1 januari 2021 is de gemeente Haaren gesplitst en een deel van het grondgebied toegevoegd aan de gemeente Vught. De gemeentelijke voorschriften van gemeente Haaren blijven op het toegevoegde gebied van toepassing tot 1 januari 2023, tenzij deze eerder vervallen verklaard worden. De gemeentelijke voorschriften van gemeente Vught zijn op dit toegevoegde gebied niet van toepassing tot 1 januari 2023, tenzij deze eerder geldend worden verklaard.

De Afstemmingsverordening Participatiewet IOAW, IOAZ Vught is met ingang van 1 april 2021 geldend verklaard voor toegevoegd gebied. De Verordening Sociaal Domein 2020 gemeente Haaren is tegelijkertijd vervallen verklaard. In de afstemmingsverordening is met dit besluit overgangsrecht opgenomen.

 

was

wordt

n.v.t.

Artikel 20a Overgangsrecht

1. De bepalingen van hoofdstuk 8 van de Verordening Sociaal Domein 2020 gemeente Haaren blijven van toepassing op sancties waartoe voor 1 april 2021 op grond van die bepalingen een besluit is genomen tot het tijdstip waarop:

a. de beschikking volledig is uitgevoerd of ten uitvoer is gelegd;

b. de beschikking is ingetrokken of is komen te vervallen.

2. Op bezwaarschriften, gericht tegen een besluit op grond van de bepalingen opgenomen in hoofdstuk 8 van de Verordening Sociaal Domein, wordt beslist met inachtneming van die verordening.

 

Toelichting:

De bepalingen zoals opgenomen in de Afstemmingsstemmingsverordening van de gemeente Vught, zijn voor toegevoegd gebied opgenomen in hoofdstuk 8 van de verzamelverordening Sociaal Domein van gemeente Haaren.

Lid 1: Handhavingsprocedures werken uit op grond van de regeling waarop deze genomen zijn, tenzij de besluiten eerder worden ingetrokken of vervallen.

Lid 2: Bij een bezwaarschrift wordt in genoemde gevallen beslist op grond van het recht in de Verordening Sociaal Domein.

Naar boven