Verordening tot wijziging van de Verordening individuele inkomenstoeslag Participatiewet Vught 2015

De raad van de gemeente Vught;

 

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 9 februari 2021;

 

gelet op artikel 28 en 30 van de Wet arhi;

 

overwegende dat het in verband met het vervallen verklaren van gemeentelijke voorschriften van gemeente Haaren en geldend verklaren van voorschriften van de gemeente Vught in verband met de Wet van 8 juli 2020, houdende splitsing van de gemeente Haaren (Stb. 2020, 260) wenselijk is in overgangsrecht te voorzien;

besluit:

 

vast te stellen:

 

Verordening tot wijziging van de Verordening individuele inkomenstoeslag Participatiewet Vught 2015.

Artikel I

Artikel 8a wordt ingevoegd dat komt te luiden:

Artikel 8a Overgangsrecht

Op bezwaarschriften gericht tegen een besluit op grond van de bepalingen opgenomen in onderdeel 7.4 van de Verordening Sociaal Domein wordt besloten met inachtneming van die Verordening.

Artikel II
  • 1.

    Dit besluit treedt in werking op 1 april 2021.

  • 2.

    Dit besluit wordt aangehaald als "Verordening tot wijziging van de Verordening individuele inkomenstoeslag Participatiewet Vught 2015”.

     

Aldus besloten door de raad van de gemeente Vught in zijn openbare vergadering van 25 maart 2021.

de griffier,

Drs. J.A. Deneer

de voorzitter,

R.J. van de Mortel

Toelichting bij Verordening tot wijziging van de “Verordening Individuele inkomenstoeslag Participatiewet Vught 2015”

 

Op 1 januari 2021 is de gemeente Haaren gesplitst en een deel van het grondgebied toegevoegd aan de gemeente Vught. De gemeentelijke voorschriften van gemeente Haaren blijven op het toegevoegde gebied van toepassing tot 1 januari 2023, tenzij deze eerder vervallen verklaard worden. De gemeentelijke voorschriften van gemeente Vught zijn op dit toegevoegde gebied niet van toepassing tot 1 januari 2023, tenzij deze eerder geldend worden verklaard.

De Verordening individuele inkomenstoeslag Participatiewet Vught 2015 is met ingang van 1 april 2021 geldend verklaard voor toegevoegd gebied. De Verordening Sociaal Domein 2020 gemeente Haaren is tegelijkertijd vervallen verklaard. In de Verordening individuele inkomenstoeslag is met dit besluit overgangsrecht opgenomen.

 

was

wordt

n.v.t.

Artikel 8a Overgangsrecht

Op bezwaarschriften, gericht tegen een besluit op grond van de bepalingen opgenomen in onderdeel 7.4 van de Verordening Sociaal Domein, wordt besloten met inachtneming van die Verordening.

 

Toelichting:

Tot 1 april 2021 dienen voor toegevoegd gebied nog besluiten genomen te worden op grond van onderdeel 7.4 van de Verordening Sociaal Domein en kan hiertegen bezwaar worden gemaakt. Bij de beslissing op het bezwaarschrift wordt het recht in aanmerking genomen van onderdeel 7.4 van de Verordening Sociaal Domein.

Naar boven