Verordening tot wijziging van de Verordening Tegemoetkoming voor peuteropvang en voorschoolse educatie gemeente Vught 2021

De raad van de gemeente Vught;

 

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 9 februari 2021;

 

gelet op artikel 28 en 30 van de Wet arhi;

 

overwegende dat het in verband met het vervallen verklaren van gemeentelijke voorschriften van gemeente Haaren en geldend verklaren van voorschriften van de gemeente Vught in verband met de Wet van 8 juli 2020, houdende splitsing van de gemeente Haaren (Stb. 2020, 260) wenselijk is in overgangsrecht te voorzien;

besluit:

 

vast te stellen:

 

Verordening tot wijziging van de Verordening Tegemoetkoming voor peuteropvang en voorschoolse educatie gemeente Vught 2021.

Artikel I

Aan artikel 12 worden de leden 2 tot en met 4 toegevoegd die komen te luiden:

  • 2.

    In afwijking van het bepaalde in artikel 4 van deze verordening houdt een ouder of verzorger van een peuter recht op een vergoeding die is verstrekt op grond van een besluit op grond van de Verordening vergoeding voor peuteropvang gemeente Haaren tot 1 september 2021 of, als dat eerder is, voor de duur van het toekenningsbesluit of totdat het besluit waarmee deze vergoeding is verstrekt op wettelijke gronden wordt beëindigd of ingetrokken.

  • 3.

    In afwijking van het bepaalde in artikel 5, eerste lid, onder c, geldt de voorwaarde dat de locatie als VVE-locatie moet zijn opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang niet voor de locaties van een kinderdagverblijf in Helvoirt tot 1 oktober 2021.

  • 4.

    Besluiten op grond van artikel 11 van de Verordening vergoeding voor peuteropvang gemeente Haaren gelden als besluiten bedoeld in artikel 11 van deze verordening.

Artikel II
  • 1.

    Dit besluit treedt in werking op 1 april 2021.

  • 2.

    Dit besluit wordt aangehaald als Verordening tot wijziging van de Verordening Tegemoetkoming peuteropvang en voorschoolse educatie gemeente Vught 2021.

     

Aldus besloten door de raad van de gemeente Vught in zijn openbare vergadering van 25 maart 2021.

de griffier,

Drs. J.A. Deneer

de voorzitter,

R.J. van de Mortel

Toelichting bij de Verordening tot wijziging van de Verordening Tegemoetkoming voor peuteropvang en voorschoolse educatie gemeente Vught 2021

 

Op 1 januari 2021 is de gemeente Haaren gesplitst en een deel van het grondgebied toegevoegd aan de gemeente Vught. De gemeentelijke voorschriften van gemeente Haaren blijven op het toegevoegde gebied van toepassing tot 1 januari 2023, tenzij deze eerder vervallen verklaard worden. De gemeentelijke voorschriften van gemeente Vught zijn op dit toegevoegde gebied niet van toepassing tot 1 januari 2023, tenzij deze eerder geldend worden verklaard.

De Verordening Tegemoetkoming voor peuteropvang en voorschoolse educatie gemeente Vught 2021 is met ingang van 1 april 2021 geldend verklaard voor toegevoegd gebied. De Verordening vergoeding voor peuteropvang gemeente Haaren is tegelijkertijd vervallen verklaard. In de Verordening Tegemoetkoming voor peuteropvang en voorschoolse educatie gemeente Vught 2021 is met dit besluit overgangsrecht opgenomen.

 

Artikel 12 Overgangsregeling

 

1. Deze verordening komt in de plaats van artikel 4, onder c, van de Regeling Budgetsubsidie 2017-2023. Artikel 4, onder c, van de Regeling Budgetsubsidie 2017-2023 blijft van toepassing op peuters die op het moment van inwerkingtreding van deze verordening gebruik maken van de peuteropvang en/of voorschoolse educatie bij de Stichting Peuterspeelzalen Vught voor zolang zij gebruik maken van het aanbod van de Stichting Peuterspeelzalen Vught.

Artikel 12 Overgangsregeling

 

1. Deze verordening komt in de plaats van artikel 4, onder c, van de Regeling Budgetsubsidie 2017-2023. Artikel 4, onder c, van de Regeling Budgetsubsidie 2017-2023 blijft van toepassing op peuters die op het moment van inwerkingtreding van deze verordening gebruik maken van de peuteropvang en/of voorschoolse educatie bij de Stichting Peuterspeelzalen Vught voor zolang zij gebruik maken van het aanbod van de Stichting Peuterspeelzalen Vught.

2. In afwijking van het bepaalde in artikel 4 van deze verordening houdt een ouder of verzorger van een peuter recht op een vergoeding die is verstrekt op grond van een besluit op grond van de Verordening vergoeding voor peuteropvang gemeente Haaren tot 1 september 2021 of, als dat eerder is, voor de duur van het toekenningsbesluit of totdat het besluit waarmee deze vergoeding is verstrekt op wettelijke gronden wordt beëindigd of ingetrokken.

3. In afwijking van het bepaalde in artikel 5, eerste lid, onder c, geldt de voorwaarde dat de locatie als VVE-locatie moet zijn opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang niet voor de locaties van een kinderdagverblijf in Helvoirt tot 1 oktober 2021.

4. Besluiten op grond van artikel 11 van de Verordening vergoeding voor peuteropvang gemeente Haaren gelden als besluiten bedoeld in artikel 11 van deze verordening.

 

Toelichting:

Lid 2: Inwoners uit toegevoegd gebied behouden hun oude rechten tot uiterlijk 1 september 2021.

Lid 3: De voorwaarde dat de locatie opgenomen moet zijn als VVE-locatie in het Landelijk Register Kinderopvang geldt tot 1 oktober 2021 niet voor locaties in Helvoirt. Deze locaties moeten wel voldoen aan de eis van artikel 5, eerste lid, onder c dat gebruik wordt gemaakt van een VVE-programma.

Lid 4: Eventuele besluiten tot terugvordering van gemeente Haaren kunnen voortgezet worden onder de nieuwe verordening van gemeente Vught.

Naar boven