Eerste wijziging Legesverordening 2021

De raad van de gemeente Diemen;

 

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 9 februari 2021;

 

gelet op artikelen 156, eerste lid en tweede lid, aanhef en onderdeel h en 229, eerste lid, aanhef en onderdeel b van de Gemeentewet;

besluit vast te stellen de volgende verordening:

 

Verordening tot de eerste wijziging op de legesverordening 2021

Artikel I

gewijzigd:

De tekst van artikel 2.1.1.2 tarieventabel legesverordening wordt als volgt gewijzigd:

bouwkosten:

de aannemingssom, bedoeld in paragraaf 1, eerste lid, van de Uniforme administratieve voorwaarden voor de uitvoering van werken en van technische installatiewerken 2012 (UAV 2012; Stcrt. 2012, 1567 - https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2012-1567.html), voor het uit te voeren werk.

Voor zover deze ontbreekt wordt onder de bouwkosten verstaan een raming van de kosten die voortvloeien uit aangegane verplichtingen voor de fysieke realisatie (het bouwen) van de bouwwerken, de omzetbelasting daarin niet begrepen.

Indien het bouwen geheel of gedeeltelijk door zelfwerkzaamheid geschiedt de prijs die aan een derde in het economisch verkeer zou moeten worden betaald voor het tot stand brengen van het bouwwerk waarop de aanvraag betrekking heeft, de omzetbelasting daarin niet begrepen.

De bouwkosten zijn niet lager dan het referentiebedrag dat voortvloeit uit een berekening aan de hand van de kengetallen voor soortgelijke bouwwerken in het Bouwkostenkompas, zoals deze ten tijde van het indienen van de aanvraag golden. De berekening wordt uitgevoerd aan de hand van de benchmark ‘laag’. Indien het in de aanvraag opgegeven bedrag lager is dan het referentiebedrag, wordt het bedrag aan bouwkosten vastgesteld op het referentiebedrag, tenzij de afwijking met de benchmark “laag” kleiner is dan 10%. In dat geval worden de door de aanvrager opgegeven bouwkosten vastgesteld. Indien het Bouwkostenkompas niet voorziet in kentallen voor de aangevraagde werkzaamheden, wordt een onderbouwing opgevraagd die beoordeeld wordt op aannemelijkheid.

Artikel II
  • a.

    Deze verordening treedt in werking met ingang van de eerste dag na die van de vaststelling van deze verordening.

  • b.

    De datum van ingang van de heffing is 26 maart 2021.

Artikel III

Deze verordening wordt aangehaald als: “Eerste wijziging Legesverordening 2021”.

 

Aldus vastgesteld door de raad voornoemd in zijn openbare vergadering van 25 maart 2021.

De griffier,

De voorzitter,

Naar boven