Besluitenlijst raadsvergadering 22 maart 2021

Contact met de griffie 

Voor meer informatie over de gemeenteraad en raadsinformatie kunt u contact opnemen met de griffier Jan Commandeur, telefoonnummer: 0228- 352 352 of per e-mail: griffie@drechterland.nl. Of kijk op https://drechterland.notubiz.nl/dashboard

Verslagen

De besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 1 maart 2021 en de besluitenlijst van de Rondetafelgesprekken van 8 maart 2021 zijn vastgesteld.

Opwaardering Centrumplan Hoogkarspel

De raad besloot in te stemmen met het opwaarderen van het Centrumplan Hoogkarspel, waarmee een aantal maatregelen worden getroffen om de verkeersveiligheid te bevorderen en de beleving op het Raadhuisplein wordt verbeterd voor de gebruikers. Wel pas nadat een amendement van de fracties GBD, VVD, SPD en PDL werd aangenomen om voorlopig alleen in te stemmen met het verhogen van de Streekweg ter plaatse van het Raadhuisplein, het dementievriendelijk maken van de omgeving en het aanpassen van het kruispunt bij AH. Niet ingestemd werd met de opwaardering van het plein met groen en putkasten voor de markt vanwege de hoge geraamde kosten. Hiervoor wordt een nieuw voorstel afgewacht.

Voor de te treffen maatregelen werd een krediet beschikbaar gesteld van € 73.000.

Vaststellen Overhevelingsbesluit 2021

De raad besloot unaniem het Overhevelingsbesluit 2021 vast te stellen. Dit zijn eerder vastgestelde budgetten voor de uitvoering van projecten die niet of niet geheel in 2020 zijn afgerond en waarvoor het noodzakelijk is deze over te hevelen naar het jaar 2021 via een begrotingswijziging.

Vaststellen bestemmingsplan Marktweg te Hem

De raad besloot unaniem in te stemmen met de vaststelling van het bestemmingsplan Marktweg Hem. Daarmee werd ingestemd met de herontwikkeling van het bedrijfsperceel Marktweg 22 in Hem tot een woningbouwlocatie. Het plangebied bevat hiermee een kleinschalig woonwijkje waar 34 woningen in diverse categorieën wordt gebouwd.

Wijziging gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst Noord-Holland Noord

De raad besloot unaniem toestemming te verlenen om de gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst NHN aan te passen aan de actualiteit en de gewijzigde wetgeving.

Naar boven