1e wijziging Subsidieregeling 2020 vergoeding ouderbijdrage niet-KOT ouders peuteropvang Covid-19 Veenendaal

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal;

 

Overwegende dat

  • de subsidieregeling is opgesteld vanuit de gedachte dat sluiting van de kinderopvang vanwege het Covid19 virus slechts eenmalig zou zijn;

  • we inmiddels weer een sluiting over de periode van 16 december 2020 tot en met 7 februari 2021 van de kinderopvang vanwege het Covid19 virus hebben gehad;

  • het ook in de (nabije) toekomst mogelijk is dat de kinderopvang wordt gesloten door een overheidsbesluit ter bestrijding van een epidemie van een infectieziekte of een andere landelijke- of lokale crisis;

  • er daarom een wijziging van de regeling nodig is zodat ook over de afgelopen periode en in de toekomst een subsidie kan worden verleend als de kinderopvang wordt gesloten door een bovengenoemd overheidsbesluit;

 

Gelet op

artikel 2 van de Algemene Subsidieverordening Veenendaal;

 

Besluit

vast te stellen de Regeling tot wijzing van de Subsidieregeling 2020 vergoeding ouderbijdrage niet-KOT ouders peuteropvang Covid-19 gemeente Veenendaal (1e wijziging Subsidieregeling 2020 vergoeding ouderbijdrage niet-KOT ouders peuteropvang Covid-19 Veenendaal).

 

Artikel I Wijziging regeling

De Subsidieregeling 2020 vergoeding ouderbijdrage niet-KOT ouders peuteropvang Covid-19 gemeente Veenendaal wordt als volgt gewijzigd.

 

  • A.

    De titel wordt als volgt gewijzigd: Subsidieregeling vergoeding ouderbijdrage niet-KOT ouders bij opgelegde sluiting kinderopvang gemeente Veenendaal.

     

  • B.

    Na sub d. van artikel 1 worden een nieuw sub e. en f. ingevoegd onder vernummering van sub e. naar sub g:

    e. overheidsbesluit: een besluit van een overheidsorgaan waarbij de kinderopvang in de gemeente Veenendaal wordt gesloten ter bestrijding van een epidemie van een infectieziekte of een andere landelijke crisis;

    f. noodopvang: de kinderopvang is gesloten maar wel beschikbaar voor kinderen van wie één of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep en kinderen voor wie vanwege bijzondere problematiek of een moeilijke thuissituatie maatwerk nodig is.

     

  • C.

    De tekst van artikel 3 wordt als volgt gewijzigd:

    De gemeente stelt subsidie beschikbaar voor de periode waarin de kinderopvang is gesloten door een overheidsbesluit om:

    • a.

      de door niet-KOT ouders betaalde ouderbijdrage voor niet-genoten peuteropvang te compenseren; of

    • b.

      de door niet-KOT ouders betaalde ouderbijdrage voor noodopvang te compenseren indien de overheid deze compensatie uitkeert aan de gemeente.

       

  • D.

    Artikel 4 wordt als volgt gewijzigd:

    a. het opsommingsteken 1 vervalt;

    b. de tekst ‘voor 2020’ wordt vervangen door: in het betreffende kalenderjaar.

     

  • E.

    De tekst van artikel 5 wordt als volgt gewijzigd:

    • 1.

      In aanvulling op de ASV is de aanvraag om subsidieverlening voorzien van een overzicht van de aan ouders terug te betalen ouderbijdrage, uitgesplitst naar aantal niet-VVE peuters en aantal VVE-peuters.

    • 2.

      In afwijking van de ASV dient een houder een subsidieaanvraag in uiterlijk 16 weken na afloop van een gedwongen sluiting door een overheidsbesluit en het daardoor heropenen van de kinderopvang.

       

  • F.

    De tekst van artikel 7 wordt als volgt gewijzigd:

    De vaststelling van de subsidie toegekend in het kader van deze Subsidieregeling wordt meegenomen in de aanvraag voor vaststelling van de subsidie in het kader van de Nadere regels Peuteropvang met en zonder VE gemeente Veenendaal.

     

Artikel II Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking op de dag na bekendmaking.

 

Artikel III Citeertitel

Deze regeling wordt aangehaald als: 1e wijziging Subsidieregeling 2020 vergoeding ouderbijdrage niet-KOT ouders peuteropvang Covid-19 Veenendaal.

 

 

Vastgesteld in de vergadering van 16 maart 2021

 

de heer drs. P. van der Veer

loco-secretaris

 

de heer K.J.G. Kats

burgemeester

Naar boven