AANWIJZINGSBESLUIT TOEZICHTHOUDENDE FUNCTIES GEMEENTE WAGENINGEN 2021

Op 5 januari 2021 heeft het college van de gemeente Wageningen het Aanwijzingsbesluit toezichthoudende functies gemeente Wageningen 2021 vastgesteld.

Het laatste algemene gemeentelijk aanwijzingsbesluit dateert van juli 2014. In verband met wijzigingen in wetten en verordeningen alsmede in verband met nieuwe taken is de aanwijzing geactualiseerd.

 

De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • 1.

    De aanwijzing van opsporingsambtenaren van de Nationale Politie is niet langer beperkt tot de politie die werkzaam is in de eenheid Oost-Nederland. 

  • 2.

    De functieaanduiding inspecteur openbare ruimte is gewijzigd in de landelijk gebruikelijke omschrijving ‘handhaver openbare ruimte’.

  • 3.

    De aanwijzing op grond van de Doelgroepenverordening is nieuw. Hetzelfde geldt voor de aanwijzing van toezichthouders voor woonoverlast (art. 4.79 APV) en de aanwijzing van handhavers openbare orde/BOA domein 1 die wordt ingezet voor het toezicht op 5 mei (Bevrijdingsdag) vanuit het samenwerkingsconvenant, projectplan Fris Valley, voor het toezicht in het kader van de Afvalstoffenverordening en de APV.

 

De volledige tekst van het Aanwijzingsbesluit wordt als externe bijlage bij deze publicatie gevoegd.

Wageningen 5 januari 2021

College van burgemeester en wethouders,

Namens deze:

JF Maat

Naar boven