Besluit van burgemeester en wethouders van Woerden houdende een wijziging van het externe mandaat urgentieverlening

 

Burgemeester en wethouders van Woerden,

 

besluiten:

 

1.

Het bestuur van de Stichting Urgentieverlening West-Utrecht te mandateren om namens burgemeester en wethouders een urgentieverklaring te verlenen op basis van de in de regionale huisvestingsverordening opgenomen hardheidsclausule;

2.

Hiertoe artikel 1, lid 1, hoofdstuk 9, deel 2 van het Mandaatregister gemeente Woerden 2013 zodanig te wijzigen dat dit komt te luiden:

Artikel 1 Extern mandaat Stichting Urgentieverlening West-Utrecht

  • 1.

    Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woerden mandateert het bestuur van de Stichting Urgentieverlening West-Utrecht te besluiten aangaande:

    • a.

      Het al dan niet verlenen van een urgentieverklaring als bedoeld in de geldende Regionale Huisvestingsverordening.

    • b.

      Het verlenen van een urgentieverklaring op basis van de in de geldende Regionale Huisvestingsverordening opgenomen hardheidsclausule.

    • c.

      Het vaststellen en afwijken van een zoekprofiel bij verlening van urgentie als bedoeld in de geldende Regionale Huisvestingsverordening.

3.

Het bestuur van de Stichting Urgentieverlening West-Utrecht toe te staan het aan het bestuur verleende mandaat over het nemen van besluiten over urgentieverleningen te ondermandateren aan de urgentiecommissie;

4.

Hiertoe artikel 1, lid 3 en 4, hoofdstuk 9, deel 2 van het Mandaatregister gemeente Woerden 2013 zodanig te wijzigen dat dit komt te luiden:

  • 3.

    Ondermandaat is voor zover het betreft het nemen van de in het eerste lid bedoelde besluiten toegestaan en wordt geacht te worden verleend aan de urgentiecommissie.

  • 4.

    Ondermandaat is voor zover het betreft de ondertekening van de in het eerste lid bedoelde besluiten toegestaan en wordt geacht te worden verleend aan de voorzitter van de urgentiecommissie of aan zijn plaatsvervanger.

5.

Artikel 2, lid 1, hoofdstuk 9, deel 2 van het Mandaatregister gemeente Woerden 2013 zodanig te wijzigen dat dit komt te luiden:

1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woerden mandateert de teammanager Ruimtelijk Beleid & Projecten om:

  • a.

    de hardheidsclausule als bedoeld in de geldende Regionale Huisvestingsverordening toe te passen.

  • b.

    bij toepassing van sub a, een zoekprofiel als bedoeld in de geldende Regionale Huisvestingsverordening, toe te passen.

 

 

Aldus besloten door het college van burgemeester en wethouders van Woerden op 9 maart 2021

M. Brander, V. Molkenboer,

Gemeentesecretaris Burgemeester

Naar boven