1e Wijziging van het Mandaatbesluit ambtelijke organisatie en externen Veenendaal 2021

Het college van burgemeester en wethouders respectievelijk de burgmeester van de gemeente Veenendaal voor zover het hun eigen bevoegdheden betreft;

 

Overwegende dat

het noodzakelijk is een Mandaatbesluit te maken dat aansluit bij de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht en overige wetgeving;

 

Gelet op

op titel 10.1 van de Algemene wet bestuursrecht;

 

Besluit

vast te stellen de Regeling tot 1e Wijziging van het Mandaatbesluit ambtelijke organisatie en externen gemeente Veenendaal 2021 (1e Wijziging van het Mandaatbesluit ambtelijke organisatie en externen Veenendaal 2021).

 

Artikel I Wijziging Mandaatbesluit ambtelijke organisatie en externen gemeente Veenendaal 2021 

Het Mandaatbesluit ambtelijke organisatie en externen gemeente Veenendaal 2021 wordt als volgt gewijzigd.

  • A.

    In 1. Algemeen deel wordt:

    1. In de 4e alinea 2e zin ‘de directeur bedrijfsvoering, opgavemanagers, managers met een interne opdracht of de teamleider.’ vervangen door ‘de directeur bedrijfsvoering, opgavemanagers, managers met een interne opdracht, ambtelijk opdrachtgever of de teamleider.’.

    2. In de 8e alinea 1e zin ‘Door ondermandatering aan teamleiders, opgavemanagers, managers met een interne opdracht, programmanagers,’ vervangen door ‘Door ondermandatering aan teamleiders, opgavemanagers, managers met een interne opdracht, ambtelijk opdrachtgever programmanagers,’.

    3. In de 9e alinea 1e zin ‘aan directeur Bedrijfsvoering, teamleiders, opgavemanagers of managers met een interne opdracht dan wel’ vervangen door ‘aan directeur Bedrijfsvoering, teamleiders, opgavemanagers, managers met een interne opdracht of ambtelijk opdrachtgever dan wel’.

    4. In de 10e alinea 1e zin ‘tussen de algemeen directeur, teamleiders, opgavemanagers, managers met een interne opdracht, programmanagers’ vervangen door ‘tussen de algemeen directeur, teamleiders, opgavemanagers, managers met een interne opdracht, ambtelijk opdrachtgever, programmanagers’.

     

  • B.

    In Bijlage I Reglement Mandaatbesluit gemeente Veenendaal wordt:

    1. artikel 2, lid 3, gewijzigd in:

    3. De algemeen directeur kan ter uitoefening van de krachtens dit Reglement aan de algemeen directeur gemandateerde bevoegdheden, schriftelijk rechtstreeks ondermandaat verlenen, tenzij uit bijlage II blijkt dat dit niet is toegestaan, tot het nemen van besluiten en het ondertekenen daarvan aan de directeur bedrijfsvoering, opgavemanagers, managers met een interne opdracht, ambtelijk opdrachtgever en teamleiders.

    2. artikel 4, lid 1c, gewijzigd in:

    c. het college of leden daarvan, de directie, de ambtelijk opdrachtgever of de teamleider geeft te kennen het voorstel aan het college van burgemeester en wethouders ter besluitvorming te willen voorleggen;

     

  • C.

    Bijlage II Mandaatbesluit college van B&W en burgemeester wordt vervangen door een nieuwe Bijlage II Mandaatbesluit college van B&W en burgemeester (zie bijlage).

 

Artikel II Overgangsrecht

Mandaten en ondermandaten die zijn uitgevoerd onder de werking van het Mandaatbesluit ambtelijke organisatie en externen gemeente Veenendaal 2021 (Reglement Mandaatbesluit 2021) en die van kracht zijn op het moment van inwerkingtreding van deze 1e Wijziging, worden aangemerkt als uitgevoerde mandaten en ondermandaten krachtens deze 1e Wijziging van het Mandaatbesluit ambtelijke organisatie en externen Veenendaal 2021.

 

Artikel III Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking op de dag na publicatie en werkt terug tot en met 1 januari 2021.

 

Artikel IV Citeertitel

Deze regeling wordt aangehaald als:1e Wijziging Mandaatbesluit ambtelijke organisatie en externen Veenendaal 2021.

 

 

Vastgesteld in de vergadering van 9 maart 2021

 

mevrouw drs. A.P.W. van de Klift

secretaris

 

de heer K.J.G. Kats

burgemeester

Naar boven