Wijziging Uitvoeringsvoorschrift nr. 13/20 van de Algemene Plaatselijke Verordening voor Rijswijk 2019

Burgemeester en wethouders van Rijswijk;

 

gelet op artikel 5.25, eerste lid en tweede lid van de Algemene Plaatselijke Verordening voor

Rijswijk 2019;

 

 

BESLUITEN:

 

  • 1.

    De volgende wijziging van Uitvoeringsvoorschrift nr. 13/20 van de Algemene Plaatselijke Verordening Rijswijk 2019 vast te stellen:

     

    Artikel I komt te luiden:

    • I.

      aan te wijzen als gedeelten van openbaar water waar het verboden is met een woonschip ligplaats in te nemen ofte hebben dan wel ligplaats beschikbaar te stellen, al het openbaar water gelegen binnen de gemeente;

  • 2.

    te bepalen dat dit besluit in werking treedt drie dagen na datum van bekendmaking.

 

Rijswijk, 8 september 2020

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris,

P.M. Schuit

de burgemeester,

drs. M.J. Bezuijen

Toelichting  

Met deze wijziging van Uitvoeringsvoorschrift 13/20 wordt de ligplaats voor een woonschip aan de Koopmanstraat 3a opgeheven. Dit is nodig om deze locatie te kunnen benutten als recreatie- en horecaplek aan het water voor nieuwe bewoners en ondernemers in het Havenkwartier en daarbuiten. Er zijn geen andere gemeentelijke gronden waar een dergelijke plek kan worden gemaakt. De havenkades zijn verder in particuliere handen. De inrichting van deze locatie voor horeca en recreatie stimuleert de herontwikkeling van het Havenkwartier en draagt bij aan een beter vestigingsklimaat in de Plaspoelpolder.

 

Bezwaarclausule

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van bekendmaking daarvan bezwaar maken, door het indienen van een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Het bezwaarschrift moet op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaarschrift rust.

 

U kunt uw bezwaarschrift ook digitaal indienen. Daarvoor dient u wel de beschikking te hebben over een elektronische handtekening (DigiD). De precieze voorwaarden vindt u op de website van de gemeente Rijswijk: www.rijswijk.nl.

Naar boven