Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Breda houdende regels omtrent het aanwijzen van een toezichthouder voor het toezicht op naleving van de regels met betrekking tot kinderopvang

Bekendmaking

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat zij op 26 januari 2021 het Aanwijzingsbesluit toezichthouder kinderopvang Wet publieke gezondheid Breda hebben vastgesteld.

 

Inwerkingtreding

Het aanwijzingsbesluit wordt van kracht met ingang van de dag na die van deze bekendmaking en werkt terug tot en met 1 januari 2021.

 

Rechtsmiddelen

Het is voor belanghebbenden mogelijk om tegen dit besluit op grond van de Algemene wet bestuursrecht een bezwaarschrift in te dienen. Dit moet binnen zes weken na deze bekendmaking schriftelijk ingediend worden en gericht zijn aan burgemeester en wethouders van de gemeente Breda, t.a.v. Adviescommissie bezwaarschriften, Postbus 90156, 4800 RH te Breda. In het ondertekende bezwaarschrift moet het volgende zijn opgenomen:

 

  • naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres;

  • de datum waarop het bezwaarschrift wordt ingediend;

  • een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt (nummer Gemeenteblad);

  • de redenen waarom bezwaar wordt gemaakt.

Als het bezwaarschrift door iemand anders dan de belanghebbende wordt ingediend, moet een volmacht worden meegestuurd.

 

Het bezwaarschrift kan ook per elektronisch formulier worden verzonden. Dit formulier is te vinden op www.breda.nl. Daar is ook meer informatie over bezwaarschriften te lezen.

 

 

Aanwijzingsbesluit toezichthouder kinderopvang Wet publieke gezondheid Breda

 

Het college van burgemeester en wethouders van Breda,

 

Gelet op de tijdelijke bepalingen bestrijding epidemie covid-19 opgenomen in de Wet publieke gezondheid en Titel 5.2 van de Algemene wet bestuursrecht;

 

Overwegende dat:

 

  • -

    De directeur publieke gezondheid van de GGD West-Brabant op 17 april 2018 als toezichthouder zoals bedoeld in artikel 1.61 van de Wet kinderopvang is aangewezen;

Gelet op:

 

  • -

    De uitbreiding van het toezicht op de naleving van de bij of krachtens de Wet publieke gezondheid gestelde regels in de kinderopvang.

Besluit:

 

  • 1.

    Aan te wijzen de directeur publieke gezondheid van de GGD West-Brabant als toezichthouder zoals bedoeld in hoofdstuk Va van de Wet publieke gezondheid.

  • 2.

    De directeur publieke gezondheid van de GGD West-Brabant is toegestaan één of meerdere medewerkers die onder zijn verantwoordelijkheid werkzaam zijn in zijn plaats te laten optreden als toezichthouder, voor zover het toezicht op de naleving betreft van de bij of krachtens die wet gestelde regels in de kinderopvang.

  • 3.

    Het aanwijzingsbesluit vervalt op het moment dat de Tijdelijke wet maatregelen covid-19 komt te vervallen.

  • 4.

    Dit besluit treedt in werking één dag na bekendmaking en werkt terug tot en met 1 januari 2021.

Aldus besloten in zijn openbare vergadering van 26 januari 2021.

, burgemeester

, gemeentesecretaris

Naar boven