Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Postels Huufke 2-4 en Mr. de la Courtstraat 15, Vessem (zienswijzen)

 

Burgemeester en wethouders maken op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Eersel het bestemmingsplan Postels Huufke 2-4 en Mr. de la Courtstraat 15, Vessem op 24 november 2020 gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen betreffen onder andere aanpassingen van de verbeelding en van de goot- en nokhoogtes van enkele woningtypes. Ook is de toelichting op enkele onderdelen inzake de begrenzing van het stedelijk gebied en de waterparagraaf aangevuld.

 

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 14 januari 2021 tot 25 februari 2021 ter inzage in het gemeentehuis. Het plan met bijbehorende stukken is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0770.BPVph5011-VAST.

 

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied Postels Huufke. Het plan maakt de realisatie van maximaal 52 woningen mogelijk waarbij de aanwezige veehouderij en het glastuinbouwbedrijf worden beëindigd.

 

Bent u het met het bestemmingsplan niet eens?

Stuur dan binnen de genoemde termijn van 6 weken een beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U moet in uw beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van het besluit zetten. Ook moet u zeggen waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. Vergeet niet uw beroepschrift te ondertekenen.

Burgers hebben de mogelijkheid om dit alles ook digitaal via https://digitaalloket.raadvanstate.nl te doen. U moet dan wel over DigiD beschikken.

 

Wie kan er beroep instellen?

Op het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Als u een zienswijze heeft ingediend en belanghebbende bent, kunt u beroep instellen. Heeft u geen zienswijze ingediend, dan kunt u alleen beroep instellen als u belanghebbende bent en ook kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze kenbaar te maken.

Voor zover het de gewijzigde gedeelten betreft kan een belanghebbende, die zich niet met die wijzigingen kan verenigen, beroep instellen.

 

Voorlopige voorziening

Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dat kan alleen als u een beroepschrift heeft ingediend.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw C.R. van der Krieken-Kok, afdeling Ontwikkeling, team Ruimte, te bereiken via (0497) 531 300 of ruimte@eersel.nl.

Naar boven