Ontwerpbestemmingsplan ‘Bergerden, percelen Bergerdensestraat’ en het besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling gemeente Lingewaard

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Bergerden, percelen Bergerdensestraat’ en het besluit ‘vormvrije m.e.r.-beoordeling Bergerden, percelen Bergerdensestraat’ ter inzage liggen.

Voor welk gebied?

Voor de percelen kadastraal bekend gemeente Huissen, sectie G, nummers 2340, 2718, 2815, 2856 en 2717. Deze percelen liggen nabij de Bergerdensestraat in Huissen, in het concentratiegebied glastuinbouw.

Wat is het plan?

Dit ontwerpbestemmingsplan maakt realisatie van glastuinbouw mogelijk voor deze percelen, behalve voor het perceelsgedeelte van G2717, waarop de grondgebonden veehouderij Hoeve 30 zich bevindt. Realisatie van de glastuinbouw gaat ‘hand in hand’ met extensivering van de grondgebonden veehouderij op Hoeve 30, zodat er geen toename van stikstofdepositie plaatsvindt als gevolg van de glastuinbouw.

De gemeenteraad heeft het voornemen om geen exploitatieplan vast te stellen.

Wat is het besluit ‘vormvrije m.e.r.-beoordeling Bergerden, percelen Bergerdensestraat’?

Bij de voorbereiding van deze bestemmingsplanwijziging hebben burgemeester en wethouders van Lingewaard een ‘vormvrije m.e.r.-beoordeling Bergerden, percelen Bergerdensestraat’ beoordeeld. Hieruit komt naar voren dat geen belangrijke nadelige milieugevolgen optreden. Burgemeester en wethouders van Lingewaard hebben op 2 maart 2021 besloten dat geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld.

Wat ligt ter inzage?

  • 1.

    Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken wordt voor een ieder met ingang van donderdag 11 maart 2021 gedurende zes weken ter inzage gelegd. Het bestemmingsplan bestaat uit de verbeelding, de regels en de daarbij behorende toelichting, inclusief bijlagen.

  • 2.

    Het m.e.r.-beoordelingsbesluit.

Waar is dit terug te vinden?

  • 1.

    Het ontwerpbestemmingsplan ‘Bergerden, percelen Bergerdensestraat’, inclusief alle bijbehorende stukken is digitaal via http://www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.1705.270-ON01 of via https://zoek.officielebekendmakingen.nl/uitgebreidzoeken in te zien.

  • 2.

    Het ontwerpbestemmingsplan en het m.e.r.-beoordelingsbesluit, inclusief alle bijbehorende stukken zijn digitaal als bijlage bij de publicatie van het ontwerpbestemmingsplan ‘Bergerden, percelen Bergerdensestraat’ in de Staatscourant en het Gemeenteblad opgenomen. De publicatie is te vinden via https://zoek.officielebekendmakingen.nl/uitgebreidzoeken

  • 3.

    Het ontwerpbestemmingsplan en het m.e.r.-beoordelingsbesluit, inclusief alle bijbehorende stukken zijn in te zien bij het Klantcontactcentrum (tijdens de openingstijden) in het gemeentekantoor van Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 Bemmel.

Wilt u reageren?

Ontwerpbestemmingsplan

Iedereen kan tijdens de terinzagelegging van donderdag 11 maart 2021 tot en met woensdag 21 april 2021 schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Lingewaard, Postbus 15, 6680 AA Bemmel. Voor een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het Klantcontactcentrum op ons algemene telefoonnummer (026) 32 60 111.

M.e.r-beoordelingsbesluit

Een zienswijze op het m.e.r.-beoordelingsbesluit kunt u alleen indienen door middel van het indienen van een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan. Daarin geeft u dan aan wat uw reactie is op het m.e.r.-beoordelingsbesluit.

 

Bemmel, 10 maart 2021

 

Naar boven