Besluitenlijst raadsvergadering 1 maart 2021

Contact met de griffie 

Voor meer informatie over de gemeenteraad en raadsinformatie kunt u contact opnemen met de griffier Jan Commandeur, telefoonnummer: 0228- 352 352 of per e-mail: griffie@drechterland.nl. Of kijk op https://drechterland.notubiz.nl/dashboard

Verslagen

De besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 25 januari 2021 en de besluitenlijst van de Rondetafelgesprekken van 8 februari 2021 zijn vastgesteld.

Vaststellen ambitieniveau en strategie ruimtelijke klimaatadaptatie

De raad besloot de klimaatambitie B met de bijbehorende adaptatiestrategie als richtinggevend kader, op basis waarvan tot 2050 de ruimtelijke omgeving klimaatbestendig wordt ingericht, vast te stellen.

Afgeven zienswijzen Kadernota’s 2022 gemeenschappelijke regelingen

De raad besloot de verschillende zienswijzen af te geven ten aanzien van de Kadernota’s 2022 van een 9-tal gemeenschappelijke regelingen.

Tevens werd een motie van alle fracties aangenomen, waarin een oproep werd gedaan om de financiële problematiek van gemeenten hoog op de agenda te zetten van het Kabinet en de Tweede Kamer. Ook werd aangedrongen voor dit jaar en volgend jaar met een substantiële tegemoetkoming te komen, opdat lokale overheden hun taken op een verantwoorde wijze kunnen uitvoeren.

Uitbreiding werkplekken beschut werk

De raad besloot unaniem in te stemmen met de uitbreiding van het aantal beschut werkplekken met 20fte vanaf 2021, mits de andere zes Westfriese gemeenten hiermee ook instemmen. Tevens werd hiervoor een budget van € 10.309 beschikbaar gesteld.

Deelname aan landelijke werkgeversvereniging samenwerkende Veiligheidsregio’s

De raad besloot unaniem geen wensen of bedenkingen te hebben voor het deelnemen aan de landelijke Werkgeversvereniging Samenwerkende Veiligheidsregio’s (WVSV).

Vaststellen zienswijze begrotingswijziging 2021 GGD HN

De raad besloot unaniem een positieve zienswijze af te geven op de eerste begrotingswijziging 2021 van de GGD HN en daarbij te bepalen dat de structurele financiële gevolgen niet bekostigd mogen worden via een verhoging van de inwonerbijdrage.

Benoemen van een fractievertegenwoordiger

De raad besloot de heer J.B.M. Laan uit Hoogkarspel met ingang van 1 maart te benoemen als fractievertegenwoordiger voor het CDA. Dit als gevolg van het toetreden van mevr. M. Bakker-Struik tot lid van de gemeenteraad.

Naar boven