Ontwerp Nota bodembeheer gemeente Nuenen c.a. (inclusief PFAS)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nuenen c.a. maken bekend dat zij van plan zijn nieuw beleid vast te stellen voor hergebruik van grond binnen de gemeente en dat zij beleid willen toevoegen voor PFAS (poly- en perfluoroalkylstoffen).

Door middel van deze Nota bodembeheer worden concrete richtlijnen gegeven voor een duurzaam beheer van de bodem. De nota is grotendeels gebaseerd op wettelijk landelijk (generiek) voorgeschreven beleid. Op een aantal onderdelen is eigen (gebiedsspecifiek) beleid geformuleerd. De Nota bodembeheer wordt vastgesteld voor een periode van 10 jaar. De bodemkwaliteitskaarten worden voor een periode van maximaal 5 jaar vastgesteld.

 

Met ingang van 12 maart 2021 ligt gedurende zes weken voor een ieder tijdens kantooruren op het gemeentehuis, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen ter inzage het ontwerp voor:

  • 1.

    de Nota bodembeheer gemeente Nuenen c.a. 2021 (inclusief PFAS);

  • 2.

    de Nota bodemhebeer PFAS deelnemende gemeenten in Noord-Brabant;

  • 3.

    de bijbehorende Bodemkwaliteitskaart en bodemfunctieklassenkaart gemeente Nuenen c.a.

 

Gedurende de periode van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp voor het nieuwe beleid indienen.

U kunt een brief per post of online naar ons sturen.

Een schriftelijke inspraakreactie richt u aan Burgemeester en wethouders van de gemeente Nuenen, Postbus 10.000, 5670 GA Nuenen.

Een digitale brief kunt u via de website van de gemeente Nuenen sturen. Een elektronische brief wordt alleen als een officiële brief in behandeling genomen, als deze met DigiD is ingediend. Het is niet mogelijk om een zienswijze anoniem in te dienen.

Een zienswijze kan ook mondeling kenbaar worden gemaakt bij de heer P. van Bergen van de afdeling Ontwikkeling en Handhaving. Hiervoor kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 040-2631631.

 

Nuenen, 11 maart 2021

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven