Beleidsnota Nota bodembeheer gemeente Apeldoorn vastgesteld

 

De gemeenteraad heeft op 11 februari 2021 de beleidsnota Nota bodembeheer gemeente Apeldoorn vastgesteld.

In het Besluit bodemkwaliteit (Bbk) zijn algemene regels opgenomen voor de toepassing van bouwstoffen, grond en baggerspecie in water en op land. Gemeenten kunnen ook specifiek beleid vaststellen voor het toepassen van grond en baggerspecie. Algemeen uitgangspunt hierbij is dat de gemaakte keuzes niet mogen leiden tot achteruitgang van de bodemkwaliteit binnen het beheergebied (stand- still beginsel).

De gemeente Apeldoorn heeft, samen met de gemeente Brummen, Epe en Voorst, de Nota bodembeheer opgesteld. Hierin wordt het gebiedsspecifieke beleid per gemeente geregeld. Er is rekening gehouden met de specifieke situaties per gemeente. De Nota bodembeheer is van belang voor degenen die grond willen toepassen en voor degenen die bouwplannen hebben in het beheergebied van de gemeente Apeldoorn.

De beleidsnota Nota bodembeheer gemeente Apeldoorn treedt in werking op 2 maart 2021. Tegen de vastgestelde beleidsnota kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

De beleidsnota met bijlagen is te raadplegen via onze website www.apeldoorn.nl/inzage, onder het kopje Ter inzage, Beleidsnota's.

De stukken liggen ook ter inzage bij het Omgevingsloket. Vanwege het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus willen wij het aantal afspraken in het stadhuis beperken. Daarom is het op dit moment niet mogelijk om (online) een fysieke afspraak te maken bij het Omgevingsloket. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Vermeij op telefoonnummer 14055 of via mail j.vermeij@apeldoorn.nl

Apeldoorn, 1 maart 2021

Naar boven