Wijziging Beleidsregels AOW- en Jeugdtegoed Rotterdam 2020

De directeur Maatschappelijke Ondersteuning in de Wijk van het cluster Maatschappelijke Ontwikkeling,

 

gelet op artikel 4:81 Algemene wet bestuursrecht, artikel 3, tweede lid, van de Verordening AOW- en Jeugdtegoed Rotterdam 2020 en artikel 8 van de Nadere regels AOW- en Jeugdtegoed Rotterdam 2020;

 

besluit:

Artikel I

Aan artikel 4 van de Beleidsregels AOW- en jeugdtegoed Rotterdam 2020 wordt toegevoegd ‘, met dien verstande dat zij van toepassing blijven op een tegoed dat op grond van de Verordening AOW- en Jeugdtegoed 2020 is verstrekt’.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het gemeenteblad waarin het wordt geplaatst.

Aldus vastgesteld op 22 februari 2021.

Namens het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam,

Ruud Bakker

Directeur Maatschappelijke ondersteuning in de Wijk

Cluster Maatschappelijke Ontwikkeling

Dit gemeenteblad is uitgegeven op 23 februari 2021 en ligt op dins-, woens- en donderdagen van 9.00 tot 13.00 uur ter inzage bij het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR), locatie Wachtruimte Timmerhuis, Halvemaanpassage 1 (trap op, melden bij Informatiebalie)

(Zie ook: www.bis.rotterdam.nl – Regelgeving of Gemeentebladen chronologisch)

Toelichting

Het verkregen AOW- en Jeugdtegoed kan uitsluitend worden besteed in de fysieke winkels, genoemd in de bijlagen bij de Beleidsregels AOW- en Jeugdtegoed 2020.

Naar aanleiding van de Coronamaatregelen zijn deze fysieke winkels (deels) niet toegankelijk geweest in de gehele bestedingsperiode voor het tegoed.

Om te voorkomen dat de ontvangers het tegoed niet (geheel) kunnen besteden wordt het mogelijk gemaakt om het tegoed ook na 1 maart 2021 te besteden.

Met de wijziging van de Verordening AOW- en Jeugdtegoed 2020, de Nadere regels AOW- en Jeugdtegoed 2020 en de Beleidsregels AOW- en Jeugdtegoed wordt het formeel mogelijk gemaakt om het AOW- en Jeugdtegoed dat is verkregen op grond van de Verordening, tot 1 maart 2022 te besteden, mits beschikt wordt over een geldige Rotterdampas.

 

 

 

Naar boven