Wijziging Nadere regels AOW- en Jeugdtegoed Rotterdam 2020

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

 

gelezen het voorstel van de concerndirecteur van het cluster Maatschappelijke Ontwikkeling van 16 februari 2021, registratienummer 21MO00821;

 

gelet op artikel 3, tweede lid, van de Verordening AOW- en Jeugdtegoed Rotterdam 2020 en artikel 156 van de Gemeentewet;

 

besluit:

Artikel I

Aan artikel 11 van de Nadere regels AOW- en jeugdtegoed Rotterdam 2020 wordt toegevoegd ‘, met dien verstande dat zij van toepassing blijven op een tegoed dat op grond van de Verordening AOW en Jeugdtegoed 2020 is verstrekt’.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het gemeenteblad waarin het wordt geplaatst.

Aldus vastgesteld in de vergadering van 16 februari 2021.

De secretaris,

V.J.M. Roozen

De burgemeester,

A. Aboutaleb

Dit gemeenteblad is uitgegeven op 18 februari 2021 en ligt op dins-, woens- en donderdagen van 9.00 tot 13.00 uur ter inzage bij het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR), locatie Wachtruimte Timmerhuis, Halvemaanpassage 1 (trap op, melden bij Informatiebalie)

(Zie ook: www.bis.rotterdam.nl – Regelgeving of Gemeentebladen chronologisch)

Toelichting

Het verkregen AOW- en Jeugdtegoed kan uitsluitend worden besteed in de fysieke winkels, genoemd in de bijlagen bij de Beleidsregels AOW- en Jeugdtegoed 2020.

Naar aanleiding van de Coronamaatregelen zijn deze fysieke winkels (deels) niet toegankelijk geweest in de gehele bestedingsperiode voor het tegoed.

Om te voorkomen dat de ontvangers het tegoed niet (geheel) kunnen besteden wordt het mogelijk gemaakt om het tegoed ook na 1 maart 2021 te besteden.

Met de wijziging van de Verordening AOW- en Jeugdtegoed 2020 en de Nadere regels AOW- en Jeugdtegoed 2020 wordt het formeel mogelijk gemaakt om het AOW- en Jeugdtegoed dat is verkregen op grond van de Verordening, tot 1 maart 2022 besteden, mits beschikt wordt over een geldige Rotterdampas.

Naar boven