Ontwerp Startnotitie ‘transformatie Horapark Ede’

Zaaknummer 203022

Op grond van de ‘Inspraakverordening gemeente Ede 2009’

 

Op dinsdag 16 februari 2021 hebben burgemeester en wethouders van Ede ingestemd met de ontwerp Startnotitie ‘transformatie Horapark Ede’.

Inzage

U kunt de ontwerp Startnotitie ‘transformatie Horapark Ede’ van donderdag 25 februari tot en met woensdag 24 maart 2021 (digitaal) inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (088) 116 9900.

Ook kunt u de ontwerp Startnotitie ‘transformatie Horapark Ede’ inzien via: www.ede.nl/horapark

Gebied en gevolg

In de afgelopen jaren zijn steeds meer kantoorpanden op het Horapark (deels) leeg komen te staan. Naast de leegstaande kantoorgebouwen zijn er ook nog onbebouwde kavels die bestemd zijn voor kantoorgebouwen. In de ontwerp Startnotitie ‘transformatie Horapark Ede’ wordt voorgesteld om het gebied voor delen om te vormen naar woonfuncties en kleinschalig toerisme. Daarbij wordt sterk ingezet op behoud en versterking van de groene waardevolle omgeving.

 

In de startnotitie staat in hoofdlijnen wat de plannen voor het gebied zijn. Wie zijn er betrokken, wat willen zij en welke ontwikkelingen zijn er mogelijk? Dat zijn vragen die in deze startnotitie aan bod komen. Ook leest u waar rekening mee moet worden gehouden bij de herontwikkeling van het Horapark, wat de volgende stappen zijn en welke kansen er liggen om tegelijkertijd het gebied en de directe omgeving te verbeteren.

 

In de startnotitie staan vier verschillende deelgebieden met elk eigen kansen en ambities:

Deelgebied A:Dit is het huidige kantoorcomplex Het Nieuwe Kantoor (HNK Ede). Vanwege de gunstige ligging vlakbij de nieuwe Parklaan is het de bedoeling dat deze gebouwen als kantoorpanden blijven bestaan.

 

Deelgebied B: In dit deelgebied staan nu vier kantoorpanden van de Achterberg Groep. Het plan is om deze om te bouwen naar (betaalbare) appartementen. Het nu nog onbebouwde deel heeft een bestemming voor een kantoorgebouw. Samen met Bruil Projectontwikkeling bekijken we de mogelijkheid om deze locatie te veranderen naar een woonbestemming zodat er ruimte is voor een nieuw woongebouw.

 

Deelgebied C: Het voorstel is om in dit deelgebied verschillende functies toe te staan. In dit gebied ligt nog een onbebouwde kavel van de gemeente met een kantoorbestemming. Voor dit deelgebied is het uitgangspunt een ontwikkeling naar kantoren, wonen of kleinschalig toerisme.

 

Deelgebied D: In dit gebied ligt het bestaande bedrijfsperceel van Noot BV. Voor dit deelgebied wordt voorgesteld om het te veranderen naar woningbouw. Daarbij wordt bekeken of (een deel van) de huidige maatschappelijke gebruikers in de plannen ingepast kan worden.

 

De samenvatting en volledige ontwerp startnotitie kunt u lezen op de website: www.ede.nl/horapark

Inspraakreactie

Woont u in de gemeente Ede of bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens deze periode een schriftelijke inspraakreactie over het plan sturen aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 9022, 6710 HK Ede. Voor meer informatie, of om uw inspraakreactie mondeling door te geven kunt u contact opnemen met Wesley Scheffer door te bellen naar: (0318) 68 08 81.

 

Na afloop van de inspraakperiode, worden alle inspraakreacties afgewogen en eventueel verwerkt in de definitieve Startnotitie ‘transformatie Horapark Ede’ deze zal door de gemeenteraad worden vastgesteld. Indieners van inspraakreacties worden hierover geïnformeerd door de gemeente Ede.

Naar boven