Inspraak ontwerp-Afvalstoffenverordening en ontwerp-Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Heemstede

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heemstede maken bekend dat de ontwerpen van de Afvalstoffenverordening gemeente Heemstede en het Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Heemstede op 26 januari 2021 zijn vastgesteld en op 19 februari 2021 voor inspraak zijn vrijgegeven.

Inzage

De stukken liggen 6 weken ter inzage van 19 februari 2021 tot en met 2 april 2021. U kunt deze op 2 manieren inzien:

  • Op www.officielebekendmakingen.nl

  • Digitaal in het gemeentehuis. LET OP: Maak hiervoor een afspraak met een aanvraag via afval@heemstede.nl onder vermelding van ‘Afspraak inzage inspraak ontwerp afvalstoffenverordening en uitvoeringsbesluit’

Toelichting

Heemstede voert de Ja-Ja sticker in om ongewenst (reclame)drukwerk te verminderen. Tot de invoering is besloten na een motie van de gemeenteraad en een raadsbesluit van 25 juni 2020. Dit resulteert in een vermindering van de afvalstroom papier. Zo mogelijk is er ook een afname van de afvalstroom restafval, als papier niet gescheiden maar samen met het restafval aangeboden wordt door een huishouden. De Ja-Ja sticker wordt in het gemeentelijk beleid verankerd via de afvalstoffenverordening en het bijbehorende uitvoeringsbesluit, die voor dit doel aangepast zijn. In dat kader hebben burgemeester en wethouders van Heemstede een ontwerp Afvalstoffenverordening en ontwerp Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening vastgesteld. Daarbij is aansluiting gezocht bij het meest recente VNG-modelverordening voor de afvalstoffenverordening.

Meer informatie

Neem contact op met de heer A. Schaafsma via telefoonnummer 14 023.

Inspraakreacties

Ingezetenen en belanghebbenden kunnen binnen de inzagetermijn, dus van 19 februari 2021 tot en met 2 april 2021, hun zienswijze over het ontwerp schriftelijk kenbaar maken door deze te sturen naar

College van burgemeester en wethouders van Heemstede

ter attentie van de heer A. Schaafsma

Postbus 352

2100 AJ Heemstede

Ook is het mogelijk een zienswijze te mailen naar afval@heemstede.nl.

De zienswijzen worden betrokken bij het voorstel aan de raad voor het vaststellen van de definitieve Afvalstoffenverordening Heemstede en bij de vaststelling van het definitieve Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening Heemstede.

Het eindverslag wordt, nadat het door het college is vastgesteld geplaatst op gemeenteraad.heemstede.nl Het eindverslag wordt ook per e-mail verzonden naar degenen die hun zienswijze via een e-mail hebben ingediend of in de zienswijze hun e-mailadres hebben vermeld. Openbaarmaking en toezending van het eindverslag vindt plaats tussen 12 en 16 april 2021.

Naar boven