Gemeente Nederweert - Bestemmingsplan - Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'Randweg Zuid ong. (Mertens)'

De raad heeft het bestemmingsplan ‘Randweg Zuid ong. (Mertens)’ op 9 februari 2021 gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan betreft de gedeeltelijke herziening van de beheersverordening 'Nederweert, Budschop, Eind, Ospeldijk en Pannenweg-oost'.

Het plangebied is gelegen aan de Randweg Zuid (ongenummerd) en grenst ten westen aan het bestaande bedrijventerrein Hulsenweg. Ten noorden en (noord)oosten van het plangebied zijn woningen gelegen aan de Smisserstraat. Ten zuiden grenst het plangebied aan de Randweg Zuid.

Het bestemmingsplan is bedoeld om de verplaatsing van een metaalbewerkingsbedrijf, dat nu aan de Baldessenweg in Nederweert-Eind gevestigd is, naar de Randweg Zuid planologisch mogelijk te maken. In het bestemmingsplan wordt ook de verlenging van de bestaande uitvoegstrook planologisch geregeld en wordt geregeld dat het kleine 'restgebied' (dat overblijft aan de zijde van de Randweg Zuid) eveneens ingericht kan worden als bedrijventerrein voor lokale kleinschalige bedrijvigheid in milieucategorie 1 en 2.

 

Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen het ontwerp.

 

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 27 oktober 2020 besloten dat het opstellen van een milieueffectrapport niet nodig is. Verder is er een anterieure overeenkomst tussen de gemeente en de initiatiefnemer opgesteld

 

Het IDN-nummer van het vastgestelde bestemmingsplan is NL.IMRO.0946.BPRandwZuidong2017-VA01

Inzage stukken:

U kunt de stukken inzien binnen zes weken na de dag van publicatie, van 19 februari tot en met 1 april 2019, bij de centrale klantenbalie, op afspraak en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Mocht inzage bij de centrale klantenbalie, vanwege beperkte openstelling, moeilijk zijn dan kunt u met de gemeente bellen. We kunnen dan afspraken maken om stukken eventueel digitaal toe te zenden.

Gedurende de inzagetermijn kunnen belanghebbenden beroep instellen ten aanzien van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan. Verder kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die een zienswijze ten aanzien van het ontwerpplan hebben ingediend of die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijzen kenbaar te maken naar aanleiding van het ontwerp bestemmingsplan.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt gelijktijdig vragen om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van bovengenoemde Afdeling.

Het plan treedt daags na de beroepstermijn in werking, tenzij er een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het vaststellingsbesluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Vragen:

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met mevrouw M. Houtappels van het team Samenleving, telefoonnummer (0495) 677 111.

Naar boven