7de wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Sluis

 

DE RAAD VAN DE GEMEENTE SLUIS

 

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders 16 november 2021;

 

gelet op de artikelen 147, 149, en 151c van de Gemeentewet;

 

gezien het positieve advies van de Commissie Ruimte/AB d.d. 7 december 2021;

 

 

BESLUIT:

 

vast te stellen de 7de wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Sluis;

Artikel I

De Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Sluis wordt gewijzigd als volgt:

A

Artikel 2:10 zesde lid wordt gewijzigd als volgt:

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

Het college kan een omgevingsvergunning verlenen voor het in dit artikel bedoelde gebruik, voor zover dit een activiteit betreft als bedoeld in artikel 2.2, eerste lid onder j. of k. van de Wet algemene bepalingen omgevingswet.

Het college kan een omgevingsvergunning verlenen voor het in dit artikel bedoelde gebruik, voor zover dit een activiteit betreft als bedoeld in artikel 2.2, eerste lid onder j. of k. van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

 

 

B

Artikel 2:30, tweede lid wordt gewijzigd als volgt:

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

Het eerste lid is niet van toepassing in die situaties waarin artikel 13b van de Opiumwet voorziet.

Het eerste lid is niet van toepassing in die situaties waarin artikel 13b van de Opiumwet of de Alcoholwet voorziet.

 

C

Artikel 2:47, eerste lid sub b wordt gewijzigd als volgt:

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

zich op een openbare plaats zodanig op te houden dat aan weggebruikers of bewoners van nabij de weg gelegen woningen onnodig overlast of hinder wordt veroorzaakt.

zich op een openbare plaats zodanig op te houden dat aan weggebruikers of bewoners van nabij openbare plaats gelegen woningen onnodig overlast of hinder wordt veroorzaakt.

 

D

Artikel 2:48, tweede lid sub a wordt gewijzigd als volgt:

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

een terras dat behoort bij een horecabedrijf, als bedoeld in artikel 1 van de Drank- en Horecawet ;

een terras dat behoort bij een horecabedrijf, als bedoeld in artikel 1 van de Alcoholwet;

 

E

Artikel 2:48a komt te vervallen:

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

Artikel 2:48a Lachgasverbod

1.Het is verboden op een openbare plaats distikstofmonoxide (lachgas) recreatief als roesmiddel te gebruiken, voorbereidingen daartoe te verrichten of ten behoeve van dat gebruik voorwerpen of stoffen bij zich te hebben, indien dit gepaard gaat met overlast of andere gedragingen die de openbare orde verstoren, het woon- of leefklimaat nadelig beïnvloeden of anderszins hinder veroorzaken.

2.Het is verboden op een openbare plaats die deel uitmaakt van een door het college ter bescherming van de openbare orde of het woon- en leefklimaat aangewezen gebied distikstofmonoide (lachgas) recreatief als roesmiddel te gebruiken, voorbereidingen daartoe te verrichten of ten behoeve van dat gebruik voorwerpen of stoffen bij zich te hebben.

3.Het college kan in het aanwijzingsbesluit het in het tweede lid bedoelde verbod beperken tot bepaalde tijden.

 

 

F

Artikel 2:79 eerste lid wordt gewijzigd als volgt:

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

Degene die een woning of een bij die woning behorend erf gebruikt, of tegen betaling in gebruik geeft aan een persoon die niet als ingezetene met een adres in de gemeente in de basisregistratie personen is ingeschreven, draagt er zorg voor dat door gedragingen in of vanuit die woning of dat erf of in de onmiddellijke nabijheid van die woning of dat erf geen ernstige en herhaaldelijke hinder voor omwonenden wordt veroorzaakt.

 

Degene die een woning of een bij die woning behorend erf gebruikt of tegen betaling in gebruik geeft, draagt er zorg voor dat door gedragingen in of vanuit die woning of dat erf of in de onmiddellijke nabijheid van die woning of dat erf geen ernstige en herhaaldelijke hinder voor omwonenden wordt veroorzaakt.

 

G

Artikel 3:7, eerste lid, sub h, onder 1 wordt gewijzigd als volgt:

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

bepalingen, gesteld bij of krachtens de Drank- en Horecawet, de Opiumwet, de Vreemdelingenwet 2000, de Wet arbeid vreemdelingen en hoofdstuk 3 van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Sluis;

bepalingen, gesteld bij of krachtens de Alcoholwet, de Opiumwet, de Vreemdelingenwet 2000, de Wet arbeid vreemdelingen en hoofdstuk 3 van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Sluis;

 

H

Artikel 4:11, vierde lid wordt gewijzigd als volgt:

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

Het in het eerste lid gestelde verbod geldt niet voor zover de Wet bodembescherming of het Bouwstoffenbesluit voorziet in de beoogde bescherming van het milieu.

Het in het eerste lid gestelde verbod geldt niet voor zover de Wet bodembescherming of het Bouwstoffenbesluit of het Asbestverwijderingsbesluit voorziet in de beoogde bescherming van het milieu.

 

I

Artikel 4:13, eerste lid, sub e lid wordt gewijzigd als volgt:

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

inzamelmiddelen als bedoeld in de Afvalstoffenverordening.

Inzamelmiddelen als bedoeld in de Afvalstoffenverordening 2020.

 

J

Artikel 4:15a lid 6a wordt gewijzigd als volgt:

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

Het verbod in het eerste lid geldt niet voorzover in het daarin geregelde onderwerp wordt voorzien door de Provinciale landschapsverordening.

Het verbod in het eerste lid geldt niet voorzover in het daarin geregelde onderwerp wordt voorzien door de Omgevingsverordening Zeeland.

 

K

Artikel 4:15d wordt toegevoegd als volgt:

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

 

Artikel 4:15d Verbod magneetvissen

1. Het is verboden in of bij openbaar water te baggeren, te dreggen of te steken in de waterbodem, alsmede te vissen naar voorwerpen en/of stoffen met behulp van magneten of enige techniek met een vergelijkbare werking.

2. Het college kan ontheffing verlenen van het in lid 1 genoemde verbod.

3. Op de ontheffing is paragraaf 4.1.3.3. van de Algemene wet bestuursrecht (positieve fictieve beschikking bij niet tijdig beslissen) niet van toepassing.

4. Het in het eerste lid gestelde verbod geldt niet zover in het daarin geregelde onderwerp wordt voorzien door de Waterstaatswet, het Binnenvaartpolitiereglement, de Provinciale vaarwegverordening.

 

L

Artikel 5:25 eerste lid wordt gewijzigd als volgt:

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

Het verbod is niet van toepassing op situaties waarin wordt voorzien door de Woningwet, de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de Wet milieubeheer, het Binnenvaartpolitiereglement, de Waterwet, de Provinciale vaarwegenverordening of de Provinciale landschapsverordening.

Het verbod is niet van toepassing op situaties waarin wordt voorzien door de Woningwet, de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de Wet milieubeheer, het Binnenvaartpolitiereglement, de Waterwet, de Provinciale vaarwegenverordening of de Omgevingsverordening Zeeland.

 

Artikel II

Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na bekendmaking.

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 23 december 2021.

Sluis,

DE RAAD VOORNOEMD,

De griffier, De voorzitter,

mr. P.T.G. Claeijs mr. M.M.D. Vermue

Naar boven