Vierde wijzigingsverordening Algemene plaatselijke verordening 2019

Artikel 1  

In artikel 2:79 eerste lid wordt het onderdeel ” – aan een persoon die niet als ingezetene met een adres in de gemeente in de basisregistratie personen is ingeschreven- “ verwijderd.

 

Artikel 2:79 Woonoverlast als bedoeld in artikel 151d Gemeentewet komt te luiden:

 

  • 1.

    Degene die een woning of een bij die woning behorend erf gebruikt of tegen betaling in gebruik geeft, draagt er zorg voor dat door gedragingen in of vanuit die woning of dat erf of in de onmiddellijke nabijheid van die woning of dat erf geen ernstige en herhaaldelijke hinder voor omwonenden wordt veroorzaakt.

  • 2.

    De burgemeester kan een last onder bestuursdwang wegens overtreding van het eerste lid in ieder geval opleggen bij ernstige en herhaaldelijke:

    • a.

      geluid- of geurhinder;

    • b.

      hinder van dieren;

    • c.

      hinder van bezoekers of personen die tijdelijk in een woning of op een erf aanwezig zijn;

    • d.

      overlast door vervuiling of verwaarlozing van een woning of een erf;

    • e.

      intimidatie van derden vanuit een woning of een erf.

Artikel 2  

Artikel 6:9 Aanwijzingen Reddingswezen wordt gewijzigd. In het tweede lid wordt het onderdeel “een rode vlag is gehesen aan de daartoe bestemde palen” vervangen door het onderdeel “twee rode vlaggen boven elkaar (rood over rood) gehesen zijn aan de daartoe bestemde vlaggenmast”. Als nieuw en derde lid wordt toegevoegd: “Wanneer er één rode vlag gehesen is aan de daartoe bestemde vlaggenmast, geldt een negatief zwemadvies”. In het oorspronkelijke derde lid wordt het onderdeel “Wanneer een gele is gehesen aan de daartoe bestemde palen” vervangen door het onderdeel “Wanneer de oranje windzak is gehesen aan de daartoe bestemde vlaggenmast “ en als vierde lid toegevoegd aan artikel 6:9 Aanwijzingen Reddingswezen.

 

Artikel 6:9 Aanwijzingen Reddingswezen komt als volgt te luiden:

 

  • 1.

    Recreanten, baders en zwemmers zijn verplicht aan de aanwijzingen gegeven door een lid van het door het college als zodanig erkende organisatie uit het reddingswezen, onmiddellijk gevolg te geven.

  • 2.

    Wanneer er twee rode vlaggen boven elkaar (rood over rood) gehesen zijn aan de daartoe bestemde vlaggenmast, is het verboden in zee te zwemmen.

  • 3.

    Wanneer er één rode vlag gehesen is aan de daartoe bestemde vlaggenmast, geldt een negatief zwemadvies.

  • 4.

    Wanneer de oranje windzak is gehesen aan de daartoe bestemde vlaggenmast is er een negatief advies om zich met een luchtbed of -kussen, een opblaasbare band of een ander voorwerp, dat als drijfmiddel kan worden gebruikt, in zee te begeven of te bevinden.

Artikel 3  

Deze verordening treedt in werking met ingang van de eerste dag na haar bekendmaking.

 

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering gemeente Beverwijk d.d. 23 december 2021

de raad voornoemd,

de griffier,

de voorzitter,

Naar boven