Eerste wijziging van de Verordening commissie bezwaarschriften gemeente Voorschoten 2021

De gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van de gemeente Voorschoten, ieder voor zover het hun bevoegdheden betreft,

 

gelet op artikel 84 van de Gemeentewet en artikel 7:13 van de Algemene wet bestuursrecht;

 

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 5 oktober 2021;

 

overwegende dat de gemeenten Voorschoten en Wassenaar op 8 juni 2021 zijn overeengekomen dat de gemeente Voorschoten voor de gemeente Wassenaar na de opheffing van de ambtelijke fusie per 1 september 2021 de MO-taken zal verrichten;

 

overwegende dat tot de MO-taken behoort het adviseren van het college van de gemeente Wassenaar over bezwaren tegen bij domein Mens en Samenleving van de gemeente Voorschoten met gebruik van mandaat van dat college genomen besluiten;

besluiten vast te stellen de

Eerste wijziging van de Verordening commissie bezwaarschriften gemeente Voorschoten 2021

Artikel I  

De tekst van artikel 2 van de Verordening commissie bezwaarschriften gemeente Voorschoten 2021 (Inleidende bepaling commissie) komt als volgt te luiden:

  • 1.

    Er is een commissie als bedoeld in artikel 7:13 van de wet, ter voorbereiding van de beslissing op bezwaren tegen besluiten van de raad, het college en de burgemeester. De commissie is bovendien belast met de voorbereiding van de beslissing op bezwaren tegen besluiten genomen namens het college van de gemeente Wassenaar ingevolge een overeenkomst tussen de gemeenten Voorschoten en Wassenaar over de verlening van diensten door de gemeente Voorschoten op het gebied van maatschappelijke ontwikkeling.

  • 2.

    De commissie is niet bevoegd ten aanzien van bezwaarschriften die zijn ingediend tegen besluiten op grond van een wettelijk voorschrift inzake belastingen of de Wet waardering onroerende zaken.

  • 3.

    Het college en de burgemeester kunnen regelen bij welke categorieën van bezwaarschriften door wie volgens welke procedure niet door de commissie, maar juist ambtelijk wordt gehoord.

Artikel II  

De tekst van artikel 3 van de Verordening commissie bezwaarschriften gemeente Voorschoten 2021 (Samenstelling van de commissie) komt als volgt te luiden:

  • 1.

    De commissie bestaat uit een voorzitter en ten minste twee leden.

  • 2.

    De voorzitter en de leden worden door het college benoemd, geschorst en ontslagen.

  • 3.

    De voorzitter en de leden van de commissie maken geen deel uit van, en zijn niet werkzaam onder verantwoordelijkheid van een bestuursorgaan van de gemeente Voorschoten of de gemeente Wassenaar.

  • 4.

    De commissie regelt de vervanging van de voorzitter.

Artikel III  

  • 1.

    Deze verordening treedt in werking met ingang van de eerste dag na die van de bekendmaking.

  • 2.

    De commissie is bevoegd wat betreft voor het in werking treden van deze verordening ingediende bezwaren tegen namens het college van de gemeente Wassenaar genomen besluiten op het gebied van maatschappelijke ontwikkeling. Daarbij mag gebruik gemaakt worden van het verslag van een door de Commissie bezwaarschriften gemeente Wassenaar gehouden hoorzitting.

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad der gemeente Voorschoten,

gehouden op 18 november 2021

de griffier,

drs. B.J. Urban

de voorzitter,

drs. N. Stemerdink

Naar boven