Tweede wijziging Verordening commissie verkiezingsaangelegenheden

De Raad van de gemeente Rotterdam,

 

gelezen het voorstel van het Presidium van 9 december 2021 (raadsvoorstel nr. 21bb15800); raadsstuk 21bb16075;

 

gelet op de artikelen 84 en 149 van de Gemeentewet;

 

overwegende dat:

  • -

    het bestuurlijk stelsel in Rotterdam wijzigt in verband met de instelling van wijkraden;

  • -

    de verordening aanpassing behoeft in verband met gewijzigde regelgeving;

 

besluit:

Artikel I  

De Verordening commissie verkiezingsaangelegenheden wordt als volgt gewijzigd.

A.

Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd

  • 1.

    Het tweede lid komt te luiden:

    • 2.

      De commissie adviseert de gemeenteraad over de rechtmatigheid van het verloop van de verkiezingen voor de leden van de gemeenteraad en de leden van de wijkraden. De commissie biedt degenen die een zienswijze hebben ingediend bij de vaststelling van de uitslag door het centraal stembureau, de gelegenheid hun zienswijze vooraf mondeling toe te lichten.’

  • 2.

    In het vierde lid wordt ‘de gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités’ vervangen door ‘de wijkraden en besluit omtrent hun toelating’.

  • 3.

    In het vijfde lid wordt ‘overeenkomstig de artikelen 10, 25, 26 en 43 van het Kiesreglement gebiedscommissies’ vervangen door ‘overeenkomstig de artikelen 14 en 25 van het Kiesreglement Wijkraden 2022'.

  • 4.

    Het zesde lid vervalt.

 

B

De aanhef van artikel 2, derde lid, komt te luiden:

  • 3.

    Het lidmaatschap of het voorzitterschap van de commissie eindigt op 1 januari van het jaar waarin een periodieke verkiezing voor de leden van de gemeenteraad plaatsvindt, dan wel:

 

C.

Aan artikel 5, eerste lid, wordt toegevoegd ’, met dien verstande dat het horen van degenen die een zienswijze hebben ingediend naar aanleiding van de vaststelling van de uitslag door het centraal stembureau plaatsvindt in een openbare vergadering’.

 

D.

Artikel 9 komt te luiden:

Artikel 9 Vergoeding

De voorzitter of een lid van een commissie, niet zijnde een lid van de raad, ontvangt voor het bijwonen van een vergadering een vergoeding overeenkomstig artikel 10 van de Verordening rechtspositie raads- en commissieleden 2019.

 

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2022, met uitzondering van artikel I, onderdelen A en B, die in werking treden met ingang van 16 maart 2022.

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 16 december 2021.

De griffier,

I.C.M. Broeders

De voorzitter,

A. Aboutaleb

 

Dit gemeenteblad is uitgegeven op 24 december 2021 en ligt op dins-, woens- en donderdagen van 9.00 tot 13.00 uur ter inzage bij het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR), locatie Wachtruimte Timmerhuis, Halvemaanpassage 1 (trap op, melden bij Informatiebalie)

(Zie ook: www.bis.rotterdam.nl – Regelgeving of Gemeentebladen chronologisch)

Naar boven