Verordening tot wijziging van de Verordening voor de fysieke leefomgeving Leiden 2020, paragraaf 2.2.1 en paragraaf 3.4.1

De raad van de gemeente Leiden:

 

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders (Raadsvoorstel 21.0128 van 16 november 2021), mede gezien het advies van de commissie Werk en Middelen,

 

BESLUIT

  • 1.

    De verordening tot wijziging van de Verordening voor de fysieke leefomgeving Leiden 2020, paragraaf 2.2.1 en paragraaf 3.4.1, vast te stellen, luidende als volgt:

Verordening tot wijziging van de Verordening voor de fysieke leefomgeving Leiden 2020, paragraaf 2.2.1 en paragraaf 3.4.1.

Artikel I Wijzigen verordening

De Verordening voor de fysieke leefomgeving Leiden 2020 wordt als volgt gewijzigd.

 

A. In Hoofdstuk 2, Afdeling 2.2, paragraaf 2.2.1 een zesde lid aan artikel 2.2.1.2 toe te voegen dat luidt als volgt:

 

Artikel 2.2.1.2 Vaststelling Ligplaatsenplannen (Bedrijfs- en pleziervaartuigen-verordening)

 

  • 6.

    Het college kan nieuwe ligplaatsen aanwijzen voor vergunningen die met bijzondere voorrang zijn verleend, zoals bedoeld in artikel 3.4.1.11, eerste lid, met dien verstande dat de ligplaats van rechtswege vervalt na beëindiging van de vergunning.

B. In Hoofdstuk 3, Afdeling 3.4, paragraaf 3.4.1 een artikel 3.4.1.11 toe te voegen dat luidt als volgt:

 

Artikel 3.4.1.11 Bijzondere Voorrang

  • 1.

    Het college kan, bij wege van uitzondering, in afwijking van artikel 3.4.2.3 en artikel 3.4.3.1 een vergunning verlenen aan een aanvrager die, op grond van de geldende verdeelsystematiek, niet in aanmerking komt voor een ligplaatsvergunning, indien de bijdrage van de aanvraag aan een maatschappelijk doel naar zijn oordeel zwaarder weegt dan het vasthouden aan een verdeling op basis van die verdeelsystematiek.

  • 2.

    De vergunninghouder is verplicht om het college binnen twee maanden te informeren als de bijdrage van de vergunning aan het in de aanvraag opgenomen maatschappelijke doel verandert. Als niet aan deze verplichting wordt voldaan, is het college bevoegd om de vergunning in te trekken.

  • 3.

    Het college is bevoegd om, als de bijdrage van de vergunning aan een maatschappelijk doel anders is geworden dan in de aanvraag aangegeven, de vergunning in te trekken.

Artikel II Inwerkingtreding

Deze wijzigingsverordening treedt in werking op de eerste dag na bekendmaking.

Artikel III Citeertitel

Deze verordening wordt aangehaald als Wijzigingsverordening Verordening voor de fysieke leefomgeving Leiden 2020.

Gedaan in de openbare raadsvergadering van 21 december 2021,

de Griffier,

dhr. G.F.C. Van Leiden

de Voorzitter,

drs. H.J.J. Lenferink

Naar boven