Toekomstvisie Bodegraven-Reeuwijk vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk maken bekend, dat op woensdag 15 december 2021 de Toekomstvisie Bodegraven-Reeuwijk door de gemeenteraad is vastgesteld.

Toekomstvisie

De Toekomstvisie geeft aan hoe we onze gemeente in de toekomst zien en hoe we omgaan met de verschillende vraagstukken, ontwikkelingen en ruimtevragers die op ons afkomen. De Toekomstvisie is een ‘omgevingsvisie 1.0’. Het is een visie op de gehele leefomgeving, die elke gemeente in Nederland straks onder de Omgevingswet moet hebben. Dit document vervangt de structuurvisie.

We hebben als gemeente te maken met grote (nieuwe) opgaven en ruimtevragers. Zoals klimaatverandering, woningnood, veranderingen in de landbouw en de economie, maar ook een stijgende vraag naar zorg en nieuwe vormen van verbinding. Allemaal ontwikkelingen waar we mee aan de slag moeten. Daarom hebben we behoefte aan een duurzaam en breed gedragen perspectief op onze toekomst. Tegelijkertijd willen we ook het ‘eigene’ van Bodegraven-Reeuwijk kunnen behouden en versterken. De Toekomstvisie vormt daarom de basis van al het ruimtelijke / fysieke beleid én alle regels over ruimtelijke ordening in onze gemeente, en biedt op hoofdlijnen het toekomstbeeld van waar we als gemeente naar toe willen.

Beschikbaarheid vastgestelde Toekomstvisie Bodegraven-Reeuwijk

De vastgestelde Toekomstvisie met de bijbehorende stukken is voor iedereen op de volgende wijzen beschikbaar:

  • -

    digitaal via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met het ID nummer: NL.IMRO.1901.Toekomstvisie-SV80;

  • -

    in het raadsinformatiesysteem van de gemeente, bereikbaar via de website www.bodegraven-reeuwijk.nl > Bestuur & organisatie > Gemeenteraad > Raadsinformatiesysteem en kijk onder agendapunt 10.

Naar boven