Twaalfde wijziging Marktreglement Rotterdam 2008

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

 

gelezen het voorstel van de wethouder Economie, Wijken en Kleine kernen van 14 december 2021; kenmerk SB 21/0021663;

 

gelet op artikel 3 van de Marktverordening Rotterdam 2017;

 

overwegende, dat het wenselijk is het Marktreglement Rotterdam 2008 te wijzigingen;

 

besluit:

Artikel I  

Het Marktreglement Rotterdam 2008 wordt als volgt gewijzigd:

 

A

Aan artikel 2 wordt een lid toegevoegd, luidende:

 

  • 3.

    Plaats, dag en tijd waar een verzelfstandigde markt wordt gehouden:

    Brinkplein Hoek van Holland, dinsdag van 05.00 uur tot 17.00 uur;

    Raadhuisplein Rozenburg, woensdag van 06.00 uur tot 18.00 uur;

    Duyvesteynstraat Rotterdam, vrijdag, van 06.00 uur tot 18.00 uur;

    Noordplein Rotterdam, zaterdag, van 07.00 uur tot 19.00 uur.

B

In artikel 10, vierde lid, vervallen, onder vervanging van de puntkomma aan het slot van onderdeel b door een punt, de onderdelen c, d en e.

 

C

Artikel 11 komt te luiden:

 

Artikel 11 Toewijzing vaste plaats

  • 1.

    De toewijzing van vaste plaatsen op niet-gesaneerde markten geschiedt eenmaal per jaar aan de hand van de lijsten voor vaste plaatshouders en vervolgens aan de hand van de lijsten voor meelopers in de volgorde waarin zij op de lijsten zijn ingeschreven.

  • 2.

    In afwijking van het eerste lid krijgt een ingeschrevene die een artikel voert dat op de markt nog niet wordt aangeboden en die ten minste drie maanden als meeloper op de lijst staat ingeschreven voorrang bij het toewijzen van de vaste plaatsen ten opzichte van ingeschrevenen die een artikel voeren dat al op de markt wordt aangeboden.

  • 3.

    De toewijzing van plaatsen overstijgt niet het aantal beschikbare plaatsen per artikel, artikelgroep of branche zoals vastgesteld in een brancheringsregeling.

  • 4.

    Komt een vaste staanplaats in de loop van het jaar vrij op een gesaneerde of op een niet-gesaneerde markt, dan wordt deze tussentijds toegewezen conform het eerste, tweede en vijfde lid van dit artikel.

  • 5.

    De toewijzing van vaste plaatsen op gesaneerde markten geschiedt eenmaal per jaar aan de hand van de lijsten voor vaste plaatshouders en vervolgens aan de hand van lijsten voor meelopers in de volgorde waarin elk van deze categorieën ingeschrevenen op de lijsten zijn ingeschreven met dien verstande dat:

    • a.

      de toewijzing geschiedt:

      • 1°.

        aan de ingeschrevene die een artikel wil voeren dat nog niet op de markt wordt aangeboden en ten minste drie maanden als meeloper op de lijst staat ingeschreven;

      • 2°.

        vervolgens aan de ingeschrevene die een zelfde artikel wil voeren als op de vrijgekomen standplaats werd gevoerd;

      • 3°.

        dan aan de ingeschrevene die een artikel wil voeren waarvoor op de markt reeds één plaats beschikbaar is gesteld;

      • 4°.

        vervolgens aan ingeschrevenen die een artikel voeren waarvoor op de markt twee plaatsen beschikbaar zijn gesteld, enz.;

    • b.

      de toewijzing van vaste plaatsen voor een bepaald artikel op een gesaneerde markt het bij de sanering van deze markt bepaalde aantal plaatsen in ditzelfde artikel niet groter mag maken dan tweemaal het oorspronkelijke aantal;

    • c.

      het college in bijzondere omstandigheden kan afwijken van onderdeel b.

  • 6.

    Het college houdt bij de toewijzing van de vaste plaatsen zo mogelijk rekening met de keuze van de ingeschrevene.

    De ingeschrevene kan zijn keuze op basis van anciënniteit kenbaar maken.

  • 7.

    Bij de toewijzing van de vaste plaatsen dient de meeloper die, gelet op de volgorde op de in artikel 10 genoemde lijsten, aan de beurt is om een vaste plaats toegewezen te krijgen, de hem toegewezen vaste plaats te aanvaarden.

  • 8.

    Bij de toewijzing van de vaste plaatsen kan de bedrijfsleider die de vaste plaatshouder bij voortduring bijstaat bij de uitoefening van de markthandel, en die gelet op de volgorde op de in artikel 10 genoemde lijsten, aan de beurt is om een vaste plaats toegewezen te krijgen, er voor kiezen als passief vaste plaatshouder op de in artikel 10 genoemde lijsten te worden ingeschreven.

D

Aan artikel 26 wordt, onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel f door een puntkomma, een onderdeel toegevoegd, luidende:

 

  • g.

    niet in het bezit is van een geldig afvalcontract bij een erkend afvalinzamelaar of niet kan aantonen hoe hij zijn bedrijfsafval van de markt legaal laat verwerken.

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het gemeenteblad waarin het wordt geplaatst, met uitzondering van artikel I, onderdeel B, dat in werking treedt op een nader door het college te bepalen tijdstip.

Aldus vastgesteld in de vergadering van 14 december 2021.

De secretaris,

V.J.M. Roozen

De burgemeester,

A. Aboutaleb

 

Dit gemeenteblad is uitgegeven op 21 december 2021 en ligt op dins-, woens- en donderdagen van 9.00 tot 13.00 uur ter inzage bij het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR), locatie Wachtruimte Timmerhuis, Halvemaanpassage 1 (trap op, melden bij Informatiebalie)

(Zie ook: www.bis.rotterdam.nl – Regelgeving of Gemeentebladen chronologisch)

 

Naar boven