Gemeenteblad 7e wijziging APV Eindhoven

De gemeenteraad van de gemeente Eindhoven maakt bekend, dat dat zij op 21 december 2021, de 7e wijziging van de Algemene plaatselijke verordening Eindhoven heeft vastgesteld:

7e wijziging APV Eindhoven

 

De raad van de gemeente Eindhoven;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 9 november 2021;

gelet op de artikelen 149 en 151d van de Gemeentewet, de Wet van 16 december 2020 tot wijziging van de Drank- en Horecawet in verband met het Nationaal Preventieakkoord en evaluatie van de wet (Stb. 2021, 26), de artikelen 2.18, eerste lid, onder f en g, 2.21, eerste lid, onder a en b, en 3.148, tweede lid, onder a, van het Activiteitenbesluit milieubeheer juncto artikel 8.2.2 van het Invoeringsbesluit Omgevingswet, artikel 30c, tweede lid, van de Wet op de kansspelen, artikel 3 van de Winkeltijdenwet en artikel 2a van de Wegenverkeerswet 1994;

 

besluit:

7e wijziging APV Eindhoven

Artikel I

 

De APV Eindhoven wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1:1 komt de definitie van ‘slecht levensgedrag’ te luiden:

  • slecht levensgedrag: wat daaronder wordt verstaan bij toepassing van artikel 8 van de Alcoholwet;

 

B

Artikel 2:3, onder e, komt te luiden:

e. het verwachte aantal deelnemers en gebruik van muziek, geluidsapparatuur, podium, tenten, vervoersmiddelen of andere ter zake doende goederen;

 

C

Artikel 2:10 lid 5, komt te luiden:

5. Het college kan in het belang van de openbare orde, de volksgezondheid of de woon- en leefomgeving nadere regels stellen ten aanzien van laadpalen, terrassen, uitstallingen en reclameborden.

 

 

D

In artikel 2:15, derde lid, wordt “aan te brengen” vervangen door “aan te brengen of te hebben”.

 

E

In de artikelen 2:24, eerste lid, onder e, 2:28, derde lid, onder a, 2:34a, 2:48, derde lid, onder a, 2:48, derde lid, onder b, 2.48a, derde lid, onder b, 2:48b, eerste lid, en 3.2.2, tweede lid, onder c, subonderdeel 1°, wordt ‘Drank- en Horecawet’ vervangen door ‘Alcoholwet’.

 

F

De begripsbepaling van openbare inrichting in artikel 2:27 sub b, komt als volgt te luiden:

“b. een hotel, restaurant, café, waterpijpcafé, pension, cafetaria, snackbar, discotheek, buurthuis, afhaalzaak of clubhuis;”

 

G

In het opschrift van Hoofdstuk 2, Afdeling 6, wordt ‘Drank- en Horecawet’ vervangen door ‘de Alcoholwet’.

 

H

Vervallen

 

I

Artikel 2:79, eerste lid, komt te luiden:

1. Degene die een woning of een bij die woning behorend erf gebruikt of tegen betaling in gebruik geeft, draagt er zorg voor dat door gedragingen in of vanuit die woning of dat erf of in de onmiddellijke nabijheid van die woning of dat erf geen ernstige en herhaaldelijke hinder voor omwonenden wordt veroorzaakt.

 

J

Artikel 4:3 APV Eindhoven komt te luiden:

Artikel 4:3 Kennisgeving incidentele festiviteiten

1. Het is een inrichting, niet zijnde een horeca-, recreatie- of sportinrichting, toegestaan maximaal twee incidentele festiviteiten per kalenderjaar te houden waarbij de geluidsnormen als bedoeld in de artikelen 2.17, 2.17a, 2.19a en 2.20 van het Besluit niet van toepassing zijn, mits de houder van de inrichting ten minste twee weken voor de aanvang van de festiviteit burgemeester en wethouders daarvan in kennis heeft gesteld.

2. Het is een horeca-, recreatie- en sportinrichting toegestaan maximaal vijf incidentele festiviteiten per kalenderjaar te houden waarbij de artikelen 2.17, 2.17a, 2.19a en 2.20 van het Besluit niet van toepassing zijn, mits de houder van de inrichting ten minste twee weken voor de aanvang van de festiviteit burgemeester en wethouders daarvan in kennis heeft gesteld.

3. Het tweede lid is niet van toepassing op horeca- en recreatie*- inrichtingen die zijn gelegen aan het Begijnenhof, het Catharinaplein (gevestigd in het Catharinahuis), de Molenstraat, het Stratumseind, de Stratumsedijk (het gedeelte tussen het Stratumseind en de Bilderdijklaan), de Oude Stadsgracht.

4. Het is een horeca-, recreatie- en sportinrichtingen binnen het gebied Strijp S als genoemd in artikel 2:29, derde lid, toegestaan maximaal tien incidentele festiviteiten per kalender jaar te houden, mits de houder van de inrichting ten minste twee weken voor de aanvang van de festiviteit burgemeester en wethouders daarvan in kennis heeft gesteld.

5. Het is een sport- en recreatie-inrichting toegestaan om tijdens maximaal vijf incidentele festiviteiten per kalenderjaar de verlichting langer aan te houden ten behoeve van sport- of recreatieactiviteiten waarbij artikel 3.148, eerste lid, van het Besluit niet van toepassing is, mits de houder van de inrichting ten minste twee weken voor de aanvang van de festiviteit burgemeester en wethouders daarvan in kennis heeft gesteld.

6. Aan de kennisgevingsplicht, bedoeld in het eerste, tweede, vierde en vijfde lid, is voldaan wanneer het daartoe door burgemeester en wethouders vastgestelde formulier volledig en naar waarheid is ingevuld en tijdig is ingeleverd.

7. De kennisgeving, bedoeld in het eerste, tweede, vierde en vijfde lid, wordt geacht te zijn gedaan wanneer het college op verzoek van de houder van een inrichting een incidentele festiviteit die redelijkerwijs niet te voorzien was, terstond toestaat.

8. De leden 1, 2, en 4 gelden slechts voor zover wordt voldaan aan de door burgemeester en wethouders ter voorkoming van geluidshinder te stellen voorwaarden.

9. Op deze procedure is paragraaf 4.1.3.3 van de Algemene wet bestuursrecht (positieve fictieve beschikking bij niet tijdig beslissen) niet van toepassing.

 

K

Artikel 4:4 vervalt.

 

L

Artikel 4:13 komt te luiden:

Artikel 4:13 Opslag voertuigen, vaartuigen, mest, afvalstoffen enz.

1.Het is verboden buiten een inrichting in de zin van de Wet milieubeheer, in de open lucht of buiten de weg de volgende voorwerpen of stoffen op te slaan, te plaatsen of aanwezig te hebben:

a. onbruikbare of aan hun oorspronkelijke bestemming onttrokken voer- of vaartuigen of onderdelen daarvan;

b. bromfietsen en motorvoertuigen of onderdelen daarvan;

c. kampeermiddelen als bedoeld in artikel 4:17 of onderdelen daarvan, indien het plaatsen of aanwezig hebben daarvan geschiedt voor verkoop of verhuur of anderszins voor een commercieel doel, of

d. mestopslag, gierkelders of andere verzamelplaatsen van vuil, een verzameling ingekuild gras, loof of pulp of ingekuilde landbouwproducten, afbraakmaterialen en oude metalen;

voor zover daardoor het uiterlijk aanzien van de gemeente wordt aangetast of overlast, hinder of schade wordt veroorzaakt.

 

M

Artikel 5:12a komt te luiden:

Artikel 5:12a Fiets en bromfietswrakken

Het is verboden fietsen of bromfietsen, die rij-technisch in onvoldoende staat van onderhoud of in een verwaarloosde toestand verkeren, op de weg te laten staan.

 

N

Artikel 2:65 komt te vervallen.

 

Artikel II

 

Deze verordening treedt in werking met ingang van de 8e dag na de datum van uitgifte van het Gemeenteblad waarin het wordt geplaatst.

 

 

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 21 december 2021.

 

 

 

 

, griffier.

Naar boven