Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied reparatie uitbreiding dierenverblijf Gemert-Bakel ter inzage

Burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8. lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 16 december 2021 het bestemmingsplan “Buitengebied reparatie uitbreiding dierenverblijf Gemert-Bakel” met ID-nummer NL.IMRO.1652.PBPBGrepuitbrdierv-VA01 heeft vastgesteld.

Een tweetal afwijkingsbevoegdheden uit het bestemmingsplan Gemert-Bakel Buitengebied 2017, die onder voorwaarden de uitbreiding van de bestaande oppervlakte aan dierenverblijf mogelijk maken, kunnen niet goed toegepast worden. Door een onvolledige verwijzing naar de artikelen waarvan afgeweken wordt en een van de provinciale verordening afwijkend opgenomen percentage, blijft de beoogde uitbreiding van dierenverblijven niet toegestaan ondanks toepassing van de afwijkingsbevoegdheden. In voorliggend ontwerp-paraplubestemmingsplan worden de noodzakelijke aanpassingen in de onderliggende, geldende bestemmingsplannen geregeld.

Stukken inzien

U kunt het bestemmingsplan online inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om het plan online te bekijken, dan kunt een afspraak maken om dit in het gemeentehuis in te zien. Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 30 december 2021 zes weken ter inzage.

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen voornoemd besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het indienen van een beroep schorst de werking van het vaststellingsbesluit niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende genoemde termijn eveneens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Gemert, 28 december 2021

Naar boven