Besluit van de raad van Woerden houdende een wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening 2015 met betrekking tot Standplaats -en ventenbeleid

 

De raad van de gemeente Woerden;

 

 

gelezen het voorstel d.d. 7 december 2021 van:

- burgemeester en wethouders

 

gelet op het bepaalde in artikel 147 van de Gemeentewet;

 

b e s l u i t:

 

de artikelen 1:7 en 5:15 van de Algemene plaatselijke verordening Woerden 2015 zodanig te wijzigen dat deze komen te luiden:

I.

Artikel 1:7 Termijnen

  • 1.

    De vergunning of ontheffing geldt voor onbepaalde tijd, tenzij bij de vergunning of ontheffing anders is bepaald of de aard van de vergunning of ontheffing zich daartegen verzet.

  • 2.

    De aard van de vergunning of ontheffing verzet zich bij standplaats- en ventvergunningen in ieder geval tegen gelding voor onbepaalde tijd als het aantal vergunningen of ontheffingen is beperkt en het aantal mogelijke aanvragers het aantal beschikbare vergunningen of ontheffingen overtreft.

II.

Artikel 5:15 Ventverbod

  • 1.

    Het is verboden te venten indien daardoor de openbare orde, de openbare veiligheid, de volksgezondheid of het milieu in gevaar komt.

  • 2.

    Het is verboden om te venten in het centrum (gebied binnen de Singel) en winkelgebieden Molenvliet, Tournoysveld en Snel en Polanen van de kern Woerden en de winkelgebieden van de kernen Harmelen, Kamerik en Zegveld.

 

 

Aldus besloten door de raad van de gemeente Woerden in zijn openbare vergadering, gehouden op 23 december 2021

De griffier, De voorzitter,

drs. M.J.W. Tobeas V.J.H. Molkenboer

Naar boven