Gemeenteblad van Vlaardingen
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Vlaardingen | Gemeenteblad 2021, 471870 | ander besluit van algemene strekking |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Vlaardingen | Gemeenteblad 2021, 471870 | ander besluit van algemene strekking |
Horeca- en evenementenbesluit Vlaardingen
De burgemeester en het college van burgemeester en wethouders van Vlaardingen, ieder voor zover het zijn bevoegdheid betreft,
in hoofdstuk 2, afdeling 7 van de Algemene Plaatselijke Verordening Vlaardingen regels zijn opgenomen voor het toezicht op evenementen;
in hoofdstuk 2, afdeling 8 van de Algemene Plaatselijke Verordening Vlaardingen regels zijn opgenomen voor openbare inrichtingen en eventuele bijbehorende terrassen;
het wenselijk is horecaondernemers en Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Vlaardingen, gasten, politie en handhavers duidelijkheid te geven over in 2016 gestarte proef verruiming sluitingstijden waarbij horecazaken in categorie 3 en 4 in het horecaconcentratiegebied en Hoogstraat 21, Peperstraat 5, Markt 9 en Waalstraat 78 een uur langer open mogen op vrijdag en zaterdag;
Gelet op artikelen 2.27, zesde lid, 2.33, eerste lid, 2.34, vijfde lid, artikel 2.41 en 4.3 Algemene Plaatselijke Verordening Vlaardingen (APV) en artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht;
Besluiten vast te stellen de volgende regels en het volgende aanwijzingsbesluit:
Artikel 1. Begripsomschrijvingen
Horeca categorie 1 “winkelgerelateerde horeca”: openbare inrichting die hoofdzakelijk gericht is op het winkelend publiek. Het accent ligt op het verstrekken van etenswaren of alcoholvrije dranken ter plaatse. Tot deze categorie behoren in ieder geval: automatiek, broodjeszaak, crêperie, croissanterie, koffiebar, lunchroom, tearoom, ijssalon, snackbar en traiteur.
Horeca categorie 4 “nachtzaken”: openbare inrichting die hoofdzakelijk gericht is op het verstrekken van alcoholhoudende dranken in combinatie met muziek, partijen en ontspanning. Tot deze categorie behoren in ieder geval: zalenverhuur partycentrum, discotheek, nachtclub, casino en amusementscentrum.
Artikel 2. Definitie horecaconcentratiegebied
In het horecaconcentratiegebied wordt een levendige en bruisende (binnen)stad gestimuleerd door ruimere sluitingstijden voor de daarin gevestigde openbare inrichtingen als bedoeld in artikel 2.33 APV of voor een daartoe behorend terras. Dit horecaconcentratiegebied omvat de volgende straten en locaties: het gebied bestaande uit de Westhavenkade tot aan de Parallelweg, de Westhavenplaats, de Oosthavenkade tot en met nummer 9, de Schiedamseweg tot en met nummer 51, de Brede Havenstraat, de Smalle Havenstraat, het Grote Visserijplein, de Doggerstraat, Dayer, Vleersteeg en het deel Hoogstraat tussen Markt en Korte Hoogstraat. Het horecaconcentratiegebied rond de Koningin Wilhelminahaven betreft de panden waar daadwerkelijk horeca gevestigd mag worden conform bestemmingsplan, voor zover die zich bevinden in het gebied KW-haven Noordzijde tot en met nummer 11b en KW-haven Zuidzijde tot en met nummer 13.
Daarnaast mogen de horeca-inrichtingen gevestigd aan de Hoogstraat 21, Peperstraat 5, Markt 9 en Waalstraat 78 ook gebruik maken van de ruimere tijden zoals deze gelden in het horecaconcentratiegebied.
Artikel 3. Indienen aanvraag exploitatievergunning en terras
De aanvraag voor een exploitatievergunning en -indien gewenst- terras wordt ingediend middels het volledig ingevulde en ondertekende formulier “exploitatievergunning”. Dit formulier is te vinden op de website van de gemeente Vlaardingen www.vlaardingen.nl.
Artikel 4. Indienen aanvraag voorlopige exploitatievergunning
De aanvraag voor een voorlopige exploitatievergunning wordt ingediend middels het volledig ingevulde en ondertekende formulier “voorlopige exploitatievergunning”. Dit formulier is te vinden op de website van de gemeente Vlaardingen www.vlaardingen.nl .
Artikel 5. Indienen aanvraag evenementenvergunning
Evenementen zijn een 0 (nul), A, B of C evenement afhankelijk van de impact op de omgeving en het verkeer, zie ook APV art. 2.26, lid 3. Op www.vlaardingen.nl/evenement vindt de aanvrager informatie en een vragenlijst om in te schatten of het een 0 (nul), A, B of C evenement is. De gemeente bepaalt na beoordeling van de aanvraag de definitieve categorie.
Artikel 6. Melding terras paracommerciële rechtspersonen
Wijzigingen aan de inrichting en het gebruik van het terras worden binnen drie werkdagen via www.vlaardingen.nl/terras gemeld.
Artikel 7. Melding afwijking sluitingstijd/kennisgeving incidentele festiviteit
Een melding als bedoeld in artikel 2.41, zesde of zevende lid APV, of artikel 2.49c, derde of vierde lid APV, en een kennisgeving incidentele festiviteit als bedoeld in artikel 4.3 APV, wordt gedaan via het formulier “ontheffing sluitingstijd/kennisgeving incidentele festiviteit” op de website van de gemeente Vlaardingen www.vlaardingen.nl.
De melding/kennisgeving wordt uiterlijk om 23.00 uur op de dag waarvoor deze geldt, via het desbetreffende formulier op www.vlaardingen.nl gedaan en is volledig ingevuld en ondertekend.
Artikel 9. Openings- en sluitingstijden terrassen bij horeca categorieën 1 t/m 4
In afwijking van het eerste lid, mogen terrassen bij horeca categorieën 2 tot en met 4 gelegen in het horecaconcentratiegebied, van zondag tot en met donderdag geopend zijn vanaf dezelfde tijd als waarop de openbare inrichting waartoe zij behoren geopend is, tot 01.00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 02.00 uur.
Artikel 10. Aanvragen terras bij horeca
Is er al een exploitatievergunning en wil de exploitant een terras toevoegen, dan vraagt de exploitant dit aan door het invullen en opsturen van het aanvraagformulier exploitatievergunning op www.vlaardingen.nl/horeca
Wijzigingen aan de inrichting en gebruik van een terras meldt de exploitant binnen drie werkdagen via www.vlaardingen.nl/terras
Voor in de grond verankerde afscheidingen moet toestemming worden gevraagd via www.vlaardingen.nl/terras en kan ook een omgevingsvergunning noodzakelijk zijn, aan te vragen door de exploitant via www.omgevingsloket.nl
Artikel 11. Keuze terrasmeubilair
Exploitanten mogen zelf de soort, het materiaal en de kleur van het terrasmeubilair kiezen. Voor het beschermd stadsgezicht in de binnenstad zijn suggesties beschikbaar via www.vlaardingen.nl/terras
Artikel 13. Veiligheid en toegankelijkheid terras
Een terras voldoet aan de volgende voorwaarden;
Artikel 14. Windschermen/ terrasafscheidingen
Windschermen en terrasafscheidingen voldoen aan de volgende voorwaarden:
Artikel 15. Evenementen op het terras
Voor tappen op het terras is een ontheffing Tijdelijk schenken alcohol (artikel 35 Alcoholwet) nodig indien het niet de normale bedrijfsvoering betreft waarvoor een Alcoholwetvergunning is verleend. Serveren van alcohol op het terras mag altijd wanneer het terras onderdeel is van de Alcoholwetvergunning.
Artikel 16. Terrassen bij horeca tijdens evenementen, markten of werkzaamheden
Terrassen mogen geen evenementen, markten of werkzaamheden belemmeren. De ondernemer kan door de burgemeester gevraagd worden zijn terras te verplaatsen of op te ruimen. Dit wordt binnen een redelijke termijn met de ondernemer gecommuniceerd.
Op de naleving van de voorwaarden uit dit besluit is het Handhavingsbeleid horeca gemeente Vlaardingen van toepassing.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2021-471870.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.