Wijziging van de Algemene subsidieverordening gemeente Deurne

DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE

 

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 9 november 2021, nr.;

 

gehoord het advies van de commissie Omgeving, d.d. 7 december 2021;

 

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening gemeente Deurne;

 

besluit:

 

vast te stellen het gewijzigde artikel 15 van de Algemene subsidieverordening gemeente Deurne en wel als volgt:

 

Artikel 15 Rekening en verantwoording

  • 1.

    In afwijking van het bepaalde in artikel 14 eerste en tweede lid, stellen burgemeester en wethouders een subsidie van niet meer dan € 10.000 ambtshalve vast. Ook kunnen burgemeester en wethouders subsidies van niet meer dan € 10.000 meteen vaststellen bij de verlening.

  • 2.

    Burgemeester en wethouders kunnen bij toepassing van het eerste lid verlangen dat de subsidieontvanger aantoont dat de gesubsidieerde activiteiten hebben plaatsgevonden, en dat hij rekening en verantwoording aflegt over de aan de activiteiten verbonden uitgaven en inkomsten.

  • 3.

    Een aanvraag om vaststelling van een subsidie van meer dan € 10.000 gaat vergezeld van een activiteitenverslag en een financieel verslag.

  • 4.

    Bij een subsidie van meer dan € 50.000 kunnen burgemeester en wethouders een accountantsverklaring verlangen. Als de subsidieontvanger ingevolge wettelijk voorschrift verplicht is tot het opstellen van een jaarrekening als bedoeld in artikel 361 Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek, legt hij deze jaarrekening tevens over.

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 14 december 2021.

De griffier,

(R.J.C.M. Rutten)

De voorzitter,

(G.T. Buter)

Naar boven