Wijziging Mandaatregeling Directie Wonen gemeente Amsterdam januari 2022

De Directeur Wonen van de gemeente Amsterdam,

 

gelet op artikel 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht en het Bevoegdhedenbesluit ambtelijke organisatie Amsterdam,

 

overwegende dat het vanwege wijzigingen in de Huisvestingsverordening Amsterdam 2020, Nadere regels Amsterdam voor tijdelijke verhuur en het Bevoegdhedenbesluit ambtelijke organisatie Amsterdam en vaststelling van Verordening Stimuleringslening Wooncoöperaties Amsterdam, noodzakelijk is om de mandaatregeling Directie Wonen gemeente Amsterdam te wijzigen,

 

besluit:

Artikel I Wijzigingen

A. In artikel 2, onderdeel H. Woonruimteverdeling en woonruimtevoorraad: Huisvestingswet, Huisvestingsverordening Amsterdam 2020, komt onderdeel 4 te luiden:

  • 4.

    Handhaving

    • a.

      Het opleggen van een bestuurlijke sanctie bij overtreding van artikel 8, 21, 23a, 23b, 23c, 24, 41 en Hoofdstuk 2 en 3 van de Huisvestingsverordening Amsterdam 2020.

    • b.

      Het opleggen van een verbod tot het in gebruik geven van een woonruimte voor toeristische verhuur aan een aanbieder als bedoeld in artikel 33a, eerste lid, van de Huisvestingswet 2014.

    • c.

      Het geven van een aanwijzing aan een platform om een advertentie te blokkeren als bedoeld in artikel 23e en artikel 33a, tweede lid, van de Huisvestingswet 2014.

Gemandateerden: Manager Woninggebruik en -kwaliteit, teamleider Vakantieverhuur en onderhuur, teamleider Kamerverhuur, teamleider Leegstand en ondermijning en teamleider Woningverbetering, bij afwezigheid teamleider Beleid Woninggebruik- en kwaliteit

 

B. In artikel 2, onderdeel I. Leegstandwet en Leegstandverordening, komt onderdeel c te luiden:

  • c.

    Het nemen van besluiten op aanvragen om een vergunning voor tijdelijke verhuur als bedoeld in artikel 15 van de Leegstandwet en bij de verlening van deze vergunning afwijken van de termijn als bedoeld in artikel 3, eerste lid, onderdeel a, van de Nadere regels Amsterdam voor tijdelijke verhuur.

C. In artikel 2 wordt onder verlettering van onderdeel Q tot onderdeel R een onderdeel ingevoegd, luidende:

Q. Verordening Stimuleringslening Wooncoöperaties Amsterdam

  • a.

    Het besluiten op een aanvraag van een Stimuleringslening op grond van de Verordening Stimuleringslening Wooncoöperaties Amsterdam.

  • b.

    Onder het nemen van besluiten op een aanvraag wordt zowel het verlenen, vaststellen, weigeren, wijzigen of intrekken van de Stimuleringslening verstaan en voorts de uitvoering van de bepalingen in de Verordening Stimuleringslening Wooncoöperaties Amsterdam die zien op de verstrekking van de Stimuleringslening.

Gemandateerden: Manager Woninggebruik en –kwaliteit, manager Woningmarkt en teamleider Woningverbetering, bij afwezigheid manager Bestuurszaken en teamleider Beleid Woningmarkt, teamleider Woningtoewijzing, teamleider Urgentieverlening, de teamleider Beleid Volkshuisvesting, de teamleider Beleid Woninggebruik en- kwaliteit, teamleider Vakantieverhuur en onderhuur, teamleider Kamerverhuur en teamleider Leegstand en ondermijning

 

D. In artikel 2 komt onderdeel R. Diversen (nieuw) te luiden:

R. Diversen

Het nemen dan wel intrekken van besluiten omtrent het erkennen van studentenwoningen als bedoeld in artikel 2.1.1 en artikel 5.1, elfde lid van de Huisvestingsverordening Amsterdam 2020.

 

Gemandateerden: Manager Woningmarkt, manager Woninggebruik en-kwaliteit, teamleider Woningmarkt en teamleider Beleid Volkshuisvesting

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2022.

Artikel III Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als Wijziging Mandaatregeling Directie Wonen gemeente Amsterdam januari 2022.

Aldus vastgesteld op 12 december 2021,

De Directeur Wonen,

H. Rombouts

Naar boven