Verkeersbesluit instellen parkeerverbod zone in de Zwanenlaan en de Reigerlaan in Ter Aar

18670

Burgemeester en wethouders van Nieuwkoop,

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994), het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RW 1990) en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW); Artikel 18, lid 1 onder d van de WVW 1994, waarin het college van burgemeester en wethouders het bevoegd gezag is voor het nemen van dit verkeersbesluit en dat deze bevoegdheid op grond van het mandaatbesluit van 2007 is gemandateerd aan de afdelingsmanager van het team Beheer Openbare Ruimte;

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Een verkeersbesluit moet worden genomen voor de plaatsing en/of verwijdering van de verkeerstekens die worden genoemd in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW).

De wegen waarover in dit besluit wordt besloten, zijn in beheer bij de gemeente Nieuwkoop.

Motivering:

De Zwanenlaan en de Reigerlaan zijn onderdeel van woonwijk De Vogelenbuurt waar momenteel een reconstructie plaats vindt waarbij extra parkeervakken worden aangelegd. In zowel de Zwanenlaan en Reigerlaan wordt regelmatig buiten de parkeervakken geparkeerd. In de nieuwe situatie is dit niet wenselijk. In de huidige situatie is het echter wel toegestaan om langs de weg te parkeren. Doordat men buiten de vakken gaat parkeren beperkt dit de beschikbare ruimte op de straat zelf en beperkt het de doorstroming van het verkeer. Bij het opstellen van het ontwerp van de wijk was de ‘Klankbordgroep vervanging riool en herinrichten Vogelenbuurt’ namens de bewoners van de wijk betrokken. Met hen is de parkeer situatie besproken. Het ontwerp is samen met de klankbordgroep opgesteld en waar mogelijk zijn extra parkeervakken ingetekend. De Klankbordgroep vind het wenselijk om in de Zwanenlaan en de Reigerlaan een parkeerverbodzone in te stellen.

Gewenst is om in de Zwanenlaan en de Reigerlaan een parkeerverbod zone in te stellen zodat de doorgang van het verkeer gewaarborgd blijft, de overlast beperkt blijft en het straatbeeld overzichtelijk blijft om de verkeersveiligheid te behouden conform het inrichtingsplan van de wijk. Met dit verkeersbesluit wordt een parkeerverbodzone ingesteld op de Zwanenlaan en de Reigerlaan in Ter Aar

Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers, het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan, is het gewenst om de verkeersmaatregel “Parkeerverbodzone” te nemen in de Zwanenlaan en de Reigerlaan in Ter-Aar. Om de parkeerverbodzone aan te geven en van alle inrijrichtingen te voorzien van de benodigde borden worden de borden E01-ZB (“begin parkeerverbodzone”) en E01-ZE (“einde parkeerverbodzone”) van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 geplaatst op de volgende wegen:

-om een parkeerverbod zone in te stellen in de Zwanenlaan en de Reigerlaan in Ter Aar overeenkomstig met de weginrichting, door het plaatsen van de borden E01-zb en E01-ze uit bijlage 1 van het RVV 1990 aan het begin van de:

-Zwanenlaan met kruising Aardamseweg

-Zwanenlaan met de Patrijslaan

-Zwanenlaan tussen huisnummer 11-13

-Reigerlaan nabij de brug met de Vierambachtsstraat

-Reigerlaan tussen huisnummer 15-17

-Reigerlaan tussen huisnummer 31-33

 

Gehoord:

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van de politie. Overeenkomstig met artikel 26 van het BABW wordt het verkeersbesluit gepubliceerd in het Gemeenteblad

BESLUIT

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders:

 

  • 1.

    om een parkeerverbod zone in te stellen in de Zwanenlaan en de Reigerlaan in Ter Aar overeenkomstig met de weginrichting, door het plaatsen van de borden E01-zb en E01-ze uit bijlage 1 van het RVV 1990 aan het begin van de:

  • 2.

    Zwanenlaan met kruising Aardamseweg

  • 3.

    Zwanenlaan met de Patrijslaan

  • 4.

    Zwanenlaan tussen huisnummer 11-13

  • 5.

    Reigerlaan nabij de brug met de Vierambachtsstraat

  • 6.

    Reigerlaan tussen huisnummer 15-17

  • 7.

    Reigerlaan tussen huisnummer 31-33

  • 8.

    Bovengenoemde maatregel uit te voeren overeenkomstig bij dit besluit behorende situatieschets.

  • 9.

    Dit verkeersbesluit in werking te laten treden een dag na publicatie in het Gemeenteblad

     

Aldus besloten te Nieuwkoop 17 December 2021

Namens burgemeester en wethouders van Nieuwkoop,

Ariaan van der Vlugt

Afdelingsmanager Beheer Openbare Ruimte

Bezwaar

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten;

  • 1.

    de naam en het adres van de indiener,

  • 2.

    de dagtekening,

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en

  • 4.

    de gronden van het bezwaar.

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen dit besluit binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift kunt u sturen aan de gemeente Nieuwkoop, Postbus 1, 2460 AA Ter Aar. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet.

Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u wel de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voorwaarde is wel dat u ook bezwaar hebt gemaakt.

Het besluit ligt gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij het klantcontactcentrum, Teylersplein 1 te Nieuwveen.

Situatieschets begin en einde parkeerverbodzone Zwanenlaan en Reigerlaan Ter Aar

Naar boven