Actieplan Geluid Almere 2020-2023

 

Burgemeester en wethouders van Almere maken bekend dat zij op 14 december 2021 het Actieplan Geluid Almere 2020-2023 hebben vastgesteld.

 

Het Actieplan Geluid Almere 2020-2023 is een gemeentelijk beleidsdocument. Het Actieplan bevat alleen beleidsvoornemens en voorgenomen maatregelen en is niet gericht op direct rechtsgevolg.

 

Het Actieplan vervangt geen wettelijke regels en grenswaarden (denk hierbij onder andere aan de Wet geluidhinder).

 

Inwerkingtreding

Het beleid wordt van kracht met ingang van de dag na die van deze bekendmaking.

 

Rechtsmiddelen

Tegen het besluit tot vaststelling van het beleid is geen bezwaar of beroep mogelijk.

 

Toelichting

Het college heeft het "Actieplan Geluid Almere 2020-2023" vastgesteld. Het vaststellen van een actieplan geluid is een wettelijke verplichting op grond van de Wet milieubeheer. Het "Actieplan Geluid Almere 2020-2023" is het vervolg op de geluidsbelastingkaarten die in 2017 zijn vastgesteld. Groeiende mobiliteit en een groter aantal inwoners zorgen voor meer overlast van verkeerslawaai langs met name de dreven in Almere. In het Actieplan Geluid geven wij aan waar knelpunten zijn en welke mogelijkheden er zijn om het geluid van het verkeer in de stad terug te dringen. Op 7 locaties worden maatregelen voorgesteld. De kosten hiervan zijn bepaald. Op 18 februari 2021 is het Mobiliteits- en Infrastructuur Programma Almere (MIPA) 2021-2025 ter kennisname aangeboden. Hierin zijn 4 van de 7 maatregelen uit het Actieplan opgenomen. Daarnaast is ook het werkplan 2021 en 2022 vastgesteld. In dit werkplan is het geluidsscherm bij de Brugmark opgenomen.

 

Op het ontwerp actieplan zijn twaalf zienswijzen ingediend waarvan zeven zienswijzen dezelfde strekking hebben. De raad heeft op 14 oktober 2021 het ontwerp actieplan, de ingebrachte zienswijzen vanuit de stad en de college-beantwoording daarvan besproken en daarbij haar wensen en zienswijzen uitgesproken. Hierbij is door de portefeuillehouder toegezegd om in het definitieve Actieplan aandacht te schenken aan overmatige overlast door hinderlijke voertuigen, zoals motoren en auto’s met illegale uitlaten. In het actieplan is hieraan nu specifiek aandacht besteed.

Naar boven