Ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied 2009, herziening Fransendijk ong.

 

Twee percelen ter hoogte van de Fransendijk en de Rondweg te Enter zijn momenteel bestemd voor agrarisch gebruik. Initiatiefnemers, de Enterse Sport Federatie in samenwerking met de Enterse Motorclub, hebben deze gronden aangekocht. Het voornemen is om op deze locatie een crossbaan ten behoeve van elektrische crossmotoren te realiseren. De realisatie van de crossbaan is onder andere mogelijk in het kader van de Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving, waarbij geïnvesteerd wordt in de landschappelijke inpassing van het terrein. De plannen van de initiatiefnemers passen niet binnen het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied 2009’.

 

Derhalve is het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied 2009, herziening Fransendijk ong.’ opgesteld om de plannen mogelijk te maken.

 

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan staat vanaf 22 december 2021 op https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2020000018-ON01. Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan vanaf gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis.

 

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Dat kan op een aantal manieren:

• Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.

• Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

• Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.

 

Vervolg procedure

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan vastgesteld (eventueel gewijzigd). Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in de Wiezer en op de website van de gemeente.

 

 

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerpbestemmingsplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven