Eerste wijziging Subsidieregeling peuter- en dreumesplaatsen Twenterand

Burgemeester en wethouders van Twenterand;

 

Wettelijke basis:

Bepalingen van de Algemene subsidieverordening gemeente Twenterand 2017 en de Algemene wet bestuursrecht (titel 4.2).

 

Besluiten:

Vast te stellen de Eerste wijziging van de Subsidieregeling peuter- en dreumesplaatsen Twenterand.

Artikel I Wijziging artikel 7, eerste en tweede lid

Artikel 7, eerste en tweede lid van de op 12 oktober 2021 vastgestelde Subsidieregeling peuter- en dreumesplaatsen Twenterand vervalt en wordt vervangen door:

  • 1.

    Voor reguliere peutersubsidie geldt een plafond. Dit aantal bedraagt voor 2022 en 2023 75 reguliere peuterplaatsen per jaar en vanaf 2024 50 reguliere peuterplaatsen per jaar. Het college verdeelt de subsidie voor reguliere peuters volgens verdeelcriteria. Dit zijn in volgorde van prioriteit:

    • a.

      aanvragen van houders voor een locatie die in het jaar voorafgaande aan het subsidiejaar subsidie hebben ontvangen, voor maximaal het totaal gemiddelde aantal peuterplaatsen dat in het tweede kwartaal uit het voorafgaande jaar geplaatst was;

    • b.

      aanvragen van houders voor een locatie die in het jaar voorafgaande aan het subsidiejaar geen subsidie hebben ontvangen.

  • 2.

    Voor VE-subsidie is eveneens een subsidieplafond van toepassing. Het subsidieplafond is bereikt wanneer voor 2022 en 2023 150 peuterplaatsen per jaar met een VE-indicatie subsidie aangevraagd is en vanaf 2024 100 peuterplaatsen per jaar met een VE-indicatie. Het college verdeelt de subsidie voor doelgroeppeuters volgens verdeelcriteria. Dit zijn in volgorde van prioriteit:

    • a.

      aanvragen van houders voor een locatie die in het jaar voorafgaande aan het subsidiejaar subsidie hebben ontvangen, voor maximaal het totaal gemiddelde aantal doelgroeppeuters dat in het tweede kwartaal uit het voorafgaande jaar geplaatst was;

    • b.

      aanvragen van houders voor een locatie die in het jaar voorafgaande aan het subsidiejaar geen subsidie hebben ontvangen.

Artikel II Wijziging artikel 11, tweede lid

Artikel 11, tweede lid van de op 12 oktober 2021 vastgestelde Subsidieregeling peuter- en dreumesplaatsen Twenterand vervalt en wordt vervangen door:

 

  • 2.

    Het college stelt de subsidie vast op basis van de totaal afgenomen uren reguliere peuteropvang en peuteropvang met VE. De vaststelling van de subsidie vindt plaats op basis van het werkelijk aantal kinderen dat gedurende een jaar of een gedeelte van het jaar gebruik heeft gemaakt van de reguliere peuterplaatsen en VE-peuterplaatsen, het geldende uurtarief en het aantal uren dat per peuter gebruik is gemaakt van de peuterplaatsen. De ouderbijdrage gebaseerd op de VNG ouderbijdragetabel regel drie wordt hierop in mindering gebracht.

Artikel III Wijziging artikel 12, vierde en vijfde lid

Artikel 12, vierde en vijfde lid van de op 12 oktober 2021 vastgestelde Subsidieregeling peuter- en dreumesplaatsen Twenterand vervalt en wordt vervangen door:

 

  • 4.

    Het subsidieplafond voor deze subsidie bedraagt voor het wettelijke deel voor 2022 en 2023 € 75.000,- per jaar en vanaf 2024 € 45.000,- per jaar.

  • 5.

    Het subsidieplafond voor de aanvullende uren bedraagt voor 2022 en 2023 € 25.000,- per jaar en vanaf 2024 € 15.000,- per jaar.

Artikel IV Inwerkingtreding

De Eerste wijziging van de Subsidieregeling peuter- en dreumesplaatsen Twenterand treedt in werking op 17 december 2021.

Vriezenveen, 14 december 2021

Burgemeester en wethouders,

de secretaris

P.F.G. Rossen

de burgemeester

mr. J.C.F. Broekhuizen

Naar boven