Kennisgeving Ontwerpbestemmingsplan ‘Leurseweg 8 Leur’ & Kennisgeving Ontwerpbesluit Hogere waarde Wet geluidhinder Leurseweg 8 Leur

Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat voor een ieder het ontwerpbestemmingsplan ‘Leurseweg 8 Leur’ ter inzage ligt. Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de gronden aan de Leurseweg 8 te Leur. Deze locatie is bij de gemeente kadastraal bekend als sectie D. nummers 333 en 334 ged. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Leurseweg 8 Leur.’ maakt een nieuwe ontwikkeling mogelijk. De eigenaar van de monumentale boerderij aan de Leurseweg 8 in Leur, is voornemens om in het bestaande bijgebouw, op het achtererf, één extra woning te realiseren. De transformatie van bijgebouw naar woonhuis past niet in het geldende bestemmingsplan. Op de locatie langs de Leurseweg berust momenteel een ‘Agrarische met waarden’ en ‘Wonen – Beeldbepalend’ bestemming.

De aangewezen percelen worden opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan ‘Leurseweg 8 Leur.’ en zullen de toegedachte bestemmingen ‘Wonen-Beeldbepalend’, ‘Waarde-Cultuurhistorisch waardevol gebied’ en ‘Waarde – Archeologie 1, 2 en 3’ krijgen.

Burgemeester en wethouders van Wijchen maken tevens bekend dat zij ingevolge artikel 110a van de Wet geluidhinder voornemens zijn hogere grenswaarden vast te stellen vanwege verkeerslawaai voor de realisatie van het project aan de Leurseweg 8 te Leur. De overschrijding van de voorkeursgrenswaarde (48 dB) treedt op gevels van een deel van het pand op. De geluidsbelasting bedraagt maximaal 51 dB. De voorkeursgrenswaarde wordt zodoende met maximaal 3 dB overschreden. De maximaal te verlenen hogere waarde (53 dB) wordt niet overschreden. Het besluit tot vaststelling van de hogere grenswaarden wordt voorbereid overeenkomstig afdeling 3.4 van de Awb (Algemene wet bestuursrecht). Hiervoor is een ontwerpbeschikking hogere waarde Wet geluidhinder opgesteld. Dit ontwerpbesluit ligt ook voor een ieder ter inzage.

Ter inzage

De schriftelijke stukken behorende bij het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidshinder zijn op afspraak in te zien bij de balie Bouwen en Leefomgeving in het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27 in Wijchen. Ook kunt u daar een mondelinge toelichting krijgen. De medewerkers zijn voor het maken van een afspraak telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 088 432 70 00 of per e-mail via bouwenenleefomgeving@drutenwijchen.nl. Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder zijn ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.LEURLeurseweg8-OW01.

Zienswijze

Van 23 december 2021 tot en met 2 februari 2022 liggen het ontwerpbestemmingsplan ‘Leurseweg 8 Leur’ en het Ontwerpbesluit Hogere waarde Wet geluidhinder Leurseweg 8 Leur ter inzage. De termijn voor het indienen van een zienswijze bedraagt zes weken en vangt aan op 23 december 2021. Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Wijchen, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de medewerkers van de balie Bouwen en Leefomgeving.

Schriftelijke of mondelinge zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidshinder kunnen tijdens bovengenoemde periode door belanghebbenden worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester wethouders van Wijchen, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de medewerkers van de balie Bouwen en Leefomgeving.

Wijchen, 22 december 2021

Burgemeester en wethouders van Wijchen

M. van Beek, burgemeester

drs. R. Boer, secretaris

Naar boven