Besluit tot vervanging van archiefbescheiden gemeente Brielle

Burgemeester en wethouders van de gemeente Brielle;

Gelet op:

- De regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 6 december 2012 nr. WJZ/466161 (10265), tot wijziging van de Archiefregeling in verband met het stellen van nadere regels omtrent vervanging;

- Artikel 7 van de Archiefwet;

besluiten:

 

Artikel 1  

  • 1.

    Over te gaan tot vervanging door digitale reproducties van de analoge archiefbescheiden die op grond van de Selectielijst archiefbescheiden gemeente Brielle 2020 (of de opvolger hiervan) voor bewaring of vernietiging in aanmerking komen, waarna deze analoge archiefbescheiden worden vernietigd;

  • 2.

    Reproductie geschiedt op de wijze als omschreven in het vastgestelde Handboek vervanging;

Artikel 2  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dag van bekendmaking van dit besluit in het Gemeenteblad, en geldt met terugwerkende kracht met ingang van 1 oktober 2020.

Artikel 3  

Dit besluit kan worden aangehaald als Besluit vervanging archiefbescheiden gemeente Brielle, 2021.

 

Brielle, 23 november 2021

Nicolette Waart

Gregor Rensen

Burgemeester

Bent u het niet eens met dit besluit? U kunt binnen zes weken na de dag van publicatie een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 101, 3230 AC Brielle. Het bezwaarschrift moet worden gemotiveerd en ondertekend zijn. Tevens moet u het bezwaarschrift voorzien van uw naam, adres, datum en een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt.

Deze eisen staan in artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht. Het indienen van een bezwaarschrift leidt niet tot schorsing van het besluit. Indien er sprake is van spoed en u vreest voor onherstelbare gevolgen, is het mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Wilhelminaplein 100-125, 3072 AK Rotterdam. Als eis geldt dat u een bezwaarschrift heeft ingediend. U moet rekening houden met het betalen van griffierechten.

Naar boven