Voorontwerpbestemmingsplan “Twee Getuigen-Kloosterbos” ter inzage

Burgemeester en wethouders van Brielle maken bekend dat inspraak wordt gevraagd op het voorontwerpbestemmingsplan “Twee Getuigen-Kloosterbos”. De inspraak wordt verleend aan ingezetenen en aan niet-ingezetenen die belanghebbende zijn.

Plangebied en inhoud van het plan

Het voorontwerpbestemmingsplan “Twee Getuigen-Kloosterbos” maakt het realiseren van 84 woningen mogelijk in twee deelgebieden aan De Rik. Deelgebied 1, het Kloosterbos, is gelegen naast de Bedevaartskerk en is een momenteel met bomen omsloten grasveld. Hier worden 21 woningen gerealiseerd. Het woonprogramma bestaat uit 12 aaneengeschakelde woningen in twee blokken van zes, 6 aaneengeschakelde woningen in twee blokken van drie, 1 paar twee-onder-één-kap woningen en 1 vrijstaande woning. Deelgebied 2, Twee Getuigen, is gelegen aan de overzijde van de doorgaande weg De Rik. De huidige woning, woonwagenstandplaatsen en schuren worden gesloopt. Het voormalige café De Twee Getuigen met woonhuis is na een brand reeds gesloopt. Hier worden 63 woningen gerealiseerd. Het woonprogramma bestaat uit 30 aaneengeschakelde woningen, 18 sociale aaneengeschakelde en gestapelde woningen, 14 twee-onder-één-kapwoningen en 1 vrijstaande woning. De huidige bestemmingen uit het vigerende bestemmingsplan zijn toegesneden op de bestaande functies in het gebied waardoor een bestemmingsplanprocedure noodzakelijk is.

Online presentatie

Op maandag 20 december a.s., om 19.30 uur, geven de gemeente Brielle en ABB Bouwgroep een online presentatie (webinar) voor omwonenden. Tijdens deze presentatie wordt een toelichting gegeven op het voorontwerpbestemmingsplan en het nieuwbouwproject. U heeft dan ook de gelegenheid om via de chat vragen te stellen. Aanmelden voor de webinar doet u op www.tweegetuigen.nl/omwonenden.

Ter inzagelegging

Gedurende de periode van zes weken (van 17 december 2021 tot en met 27 januari 2022) ligt het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, in het stadskantoor Slagveld 36 te Brielle. In verband met de maatregelen in het kader van het coronavirus is het stadskantoor alleen op afspraak te bezoeken. Indien u de stukken wenst in te zien, kunt u een afspraak maken met mevrouw G.N.B. van der Vlies (gnb.vandervlies@brielle.nl). U kunt ook telefonisch contact opnemen met het stadskantoor op telefoonnummer 0181-471111. De stukken zijn ook digitaal te raadplegen op www.brielle.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de periode van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar inspraakreactie omtrent het voorontwerpbestemmingsplan indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Deze inspraakreacties dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend en kunnen gericht worden aan het College van burgemeester en wethouders van Brielle, (adres: Postbus 101, 3230 AC Brielle). Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie dient u tijdig, bij voorkeur een week voor het einde van de terinzagelegging, een afspraak te maken met het team Ruimtelijke Ordening via 0181-471111. Inspraakreacties via de mail kan de gemeente niet in behandeling nemen.

Na afloop van de inspraaktermijn zullen de ingekomen reacties worden betrokken bij de opstelling van het uiteindelijke ontwerpbestemmingsplan. Na behandeling van het ontwerpbestemmingsplan in het college van burgemeester en wethouders zal de procedure volgens de bepalingen van de Wet ruimtelijke ordening worden gestart.

 

Naar boven