Gemeente Heerlen - Ontwerp van het bestemmingsplan BMV Heerlerbaan

 

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken ingevolge artikel 3.8 van de

Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 20 december 2021, gedurende een termijn van zes weken, het ontwerpbestemmingsplan “BMV Heerlerbaan” voor een ieder ter inzage ligt. Het bestemmingsplan bestaat uit de bij dit besluit behorende verbeelding, regels, toelichting met IMRO-idn NL.IMRO.0917.BP040100W000011-0301 en ondergrond (o_ NL.IMRO.0917.BP040100W000011-0301.dxf).

 

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied voor het bestemmingsplan BMV Heerlerbaan is gelegen in het stadsdeel Heerlerbaan en de buurt Heerlerbaan-Centrum. De nieuwe BMV wordt gerealiseerd op de bestaande locatie van OBS De Tovercirkel aan de Vullingsweg en wordt hierbij gekoppeld aan gemeenschapshuis De Caumerbron dat gelegen is aan de Corisbergweg. Tussen de Vullingsweg en de Corisbergweg zijn meerdere winkels, horeca en maatschappelijk instanties gelegen. Waar de Nazarethstraat op de Vullingsweg uitkomt is nu OBS de Tovercirkel, een bibliotheek en huisartsenpost gelegen.

 

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 25, op maandag, dinsdag,woensdag en vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur. Maak in verband met de coronamaatregelen een afspraak via 045-5605040.

 

Het ontwerp van het bestemmingsplan kan tevens, gedurende de periode van terinzagelegging, digitaal worden ingezien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zienswijzen

Eenieder kan gedurende de bovengenoemde termijn schriftelijke dan wel mondelinge zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Heerlen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de Raad van de gemeente Heerlen, ter attentie van het Domein Ruimte, Postbus 1, 6400 AA te Heerlen onder vermelding van het bestemmingsplan BMV Heerlerbaan.

 

Als u een mondelinge zienswijze wilt indienen, dient u contact op te nemen met de heer M. Linders van het team Beleid Ruimte (telefoonnummer 14-045). Ook voor verdere inhoudelijke vragen over het bestemmingsplan kunt u via dit nummer contact opnemen met de heer Linders.

 

 

Heerlen, 17 december 2021

Burgemeester en wethouders van Heerlen

Naar boven