Verordening Wmo 2021 gemeente Leeuwarden

 

De gemeenteraad van de gemeente Leeuwarden;

 

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 26 oktober 2021

 

gelet op artikel 108, tweede lid en artikel 147, eerste lid van de Gemeentewet;

 

gelet op de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015;

 

b e s l u i t

 

tot vaststellen van de Verordening tot wijziging van de Verordening Wmo 2021 gemeente Leeuwarden

 

Deze verordening is vastgesteld op 1 december 2021.

A. In Artikel 4. Melding behoefte aan maatschappelijke ondersteuning is lid 7 toegevoegd, als volgt:

7. In geval van verhuizing uit of naar de gemeente Leeuwarden van een bewoner met een verstrekt mobiliteitshulpmiddel of roerende woonvoorziening, biedt het college de mogelijkheid om deze voorziening mee te verhuizen. Voor een voorziening in natura wordt de overnamewaarde in principe vastgesteld conform de hiervoor in het landelijke convenant ‘meeverhuizen van individuele mobiliteitshulpmiddelen en roerende woonvoorzieningen’ opgenomen formule (historische bruto catalogusprijs – voor voorziening geldende korting) /economische afschrijvingstermijn voorziening x resterende economische afschrijvingstermijn).

 

B. In Artikel 12. Bijdrage in de kosten van individuele maatwerkvoorzieningen (in natura en PGB) en bij verordening aangewezen algemene voorzieningen is lid 9 gewijzigd, als volgt:

9. In afwijking van lid 4 is de bijdrage in de kosten voor Collectief lokaal vervoer (Wmo-taxivervoer) een reisbijdrage gelijk aan het landelijke vastgestelde basistarief en het regionale kilometertarief voor het openbare busvervoer van het voorgaande jaar, met in achtneming van de voor het openbare busvervoer geldende korting voor leeftijdsgroepen (kinderen jonger dan 12 jaar en volwassenen van 65 jaar en ouder). Er geldt geen reisbijdrage voor kinderen jonger dan 4 jaar, met een maximum van twee kinderen per rit. Er geldt geen eigen bijdrage voor een begeleider op (medische) indicatie. Voor het jaar 2022 zal, ten behoeve van een stapsgewijze invoering, het basistarief vastgesteld worden op € 0,70 voor de bewoner die jonger is dan 65 jaar en € 0,46 voor een bewoner van 65 jaar of ouder.

 

Dit besluit treedt in werking op 1 januari 2022.

 

Naar boven