Wijzigingsbesluit bestemmingsplan Ridder van Catsweg 683, Gouda

De gemeenteraad van Gouda heeft op 9 december 2021 een wijzigingsbesluit genomen voor het bestemmingsplan ‘Ridder van Catsweg 683, Gouda’.

Het bestemmingsplan ‘Ridder van Catsweg 683, Gouda' dat op 30 juni 2021 is vastgesteld, voorziet in nieuwbouw op de locatie waar tot voor kort autobedrijf Van Loon was gevestigd. Het bouwplan bestaat uit drie woongebouwen met in totaal 172 huur- en koopappartementen en een tweelaagse parkeergelegenheid

De gemeenteraad heeft voor dit bestemmingsplan een wijzigingsbesluit genomen. Daarbij wordt het bestemmingsplan op een aantal punten gewijzigd:

  • 1.

    Ten aanzien van parkeren en het mobiliteitsplan is het concept van Mobility as a Service beter verankerd in regels van het bestemmingsplan.

  • 2.

    Om lichthinder koplampen beter te voorkomen is een minimale hoogte van 1,20 meter voorgeschreven voor een afscheiding.

  • 3.

    De aan te brengen groene dakbedekking op de overkappingen op het parkeerdek wordt nu als verplichting opgenomen.

  • 4.

    Geregeld wordt dat een omgevingsvergunning pas verleend kan worden als voldaan wordt aan de Structuurvisie Groen.

  • 5.

    Om zeker te stellen dat het bouwplan volledig voldoet aan lichte TNO-norm voor bezonning, wordt de maximale bouwhoogte van het westelijke woongebouw teruggebracht tot 10,15 respectievelijk 16,15 meter.

Het ‘Wijzigingsbesluit bestemmingsplan Ridder van Catsweg 683, Gouda’ en de daarbij behorende stukken liggen van donderdag 16 december 2021 tot en met woensdag 26 januari 2022 ter inzage:

Kijk voor meer informatie op www.gouda.nl/ruimtelijkeplannen.

Tegen het wijzigingsbesluitkunnen belanghebbenden in deze periode beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Op basis van artikel 6:19, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht richten eerder ingestelde beroepen tegen het bestemmingsplan ‘Ridder van Catsweg 683, Gouda' zich ook tegen dit wijzigingsbesluit. Nieuwe beroepen die uitsluitend betrekking kunnen hebben op zaken uit het wijzigingsbesluit, worden met de lopende beroepszaken gevoegd in één procedure en behandeld bij de Afdeling bestuursrechtspraak.

Op grond van de uitspraak van de voorzieningenrechter van 29 oktober 2021 (ECLI:NL:RVS:2021:2403) is de werking van het bestemmingsplan ‘Ridder van Catsweg 683, Gouda’ op dit moment geschorst. Op grond van artikel 6:19 en 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht is de schorsing van het bestemmingsplan ook van toepassing op het wijzigingsbesluit.

Op het wijzigingsbesluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat:

  • 1.

    beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • 2.

    het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, als binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend;

  • 3.

    beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet kunnen worden aangevuld.

Dit betekent verder dat als beroep wordt ingesteld tegen het wijzigingsbesluit, hiervoor een versnelde procedure geldt. In het beroepschrift vermeldt u dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

Het wijzigingsbesluit treedt in werking op de dag dat de schorsing van het bestemmingsplan ‘Ridder van Catsweg 683, Gouda’ is opgeheven.

Gouda, 15 december 2021.

Naar boven