Ontwerp bestemmingsplan ‘Willeskop, percelen C 276 en 316, Montfoort”(perceel grond tussen de Julianalaan en de Willeskop)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Montfoort maken bekend dat het ontwerp-bestemmingsplan Willeskop, percelen C 276 en 316 van de gemeente Montfoort vanaf 15 december 2021 ter inzage ligt.

Inhoud

Het bestemmingsplan maakt de realisatie van drie woningen op het perceel mogelijk. Het huidige gebruik van de grond is agrarisch weiland zonder bebouwing.

De initiatiefnemer heeft de wens om hier drie vrijstaande woningen te bouwen.

Plangebied

Het plangebied is gelegen tussen de Julianalaan en de Willeskop in Montfoort; aan de rand van de kern Montfoort, aan de noordzijde van de Willeskop. Het betreft het perceel kadastraal bekend onder gemeente Montfoort, sectie C nummers 276 en 316.

Inzage

Met ingang van woensdag 15 december 2021 tot en met dinsdag 25 januari 2022 ligt het ontwerpbestemmingsplan inclusief bijbehorende stukken ter inzage bij de publieksbalie van het stadskantoor Kasteelplein 5 te Montfoort (geopend op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur). Tevens is het plan digitaal raadpleegbaar via de nationale website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0335.BPWilleskop-ON01).

Zienswijzen

Tijdens deze termijn kan iedereen een zienswijze indienen ten aanzien van dit plan. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Montfoort, Postbus 41, 3417 ZG in Montfoort, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Willeskop, percelen C276 en 316, Montfoort”.

Een schriftelijke zienswijze dient minimaal de volgende gegevens te bevatten:

  • 1.

    uw volledige naam en adresgegevens;

  • 2.

    de datum waarop u de brief schrijft;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent;

  • 4.

    de reden waarom u het hier niet mee eens bent;

  • 5.

    uw handtekening.

Voor het indienen van een mondelinge reactie kunt u contact opnemen met mevrouw A. Siesling van de gemeente Montfoort via 0348- 476 400.

ONTWERPBESLUIT HOGERE WAARDEN WET GELUIDHINDER

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een drietal vrijstaande woningen op de percelen C276 en 316, gelegen tussen de Julianalaan en de Willeskop net ten westen van de kern Montfoort. Omdat binnen het bestemmingsplan geluidsgevoelige bestemmingen worden gerealiseerd, moet het plan aan de Wet geluidhinder voldoen. Hiervoor is een akoestisch onderzoek uitgevoerd naar de geluidsbelasting op de gevels. Uit dit onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van de woningen, vanwege het wegverkeer op de Willeskop (N228), hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die vanuit de Wet geluidhinder moet worden nagestreefd.

De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde en hogere waarden toe te staan op de gevels van de woningen. Het college van burgemeester en wethouders wil voor het plan gebruik maken van deze mogelijkheid en heeft het ontwerp van het besluit hogere waarden opgesteld.

Inzien stukken

Met ingang van woensdag 15 december 2021 tot en met dinsdag 25 januari 2022 ligt het ontwerpbesluit hogere waarden en de bijbehorende stukken ter inzage bij de publieksbalie van het stadskantoor Kasteelplein 5 te Montfoort (geopend op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur).

Zienswijze

Op grond van de Wet geluidhinder kunnen belanghebbenden binnen de genoemde termijn zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere waarden indienen. Bent u belanghebbende? Dan kunt u uw schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montfoort, Postbus 41, 3417 ZG Montfoort, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbesluit hogere waarden Willeskop Montfoort’.

De eerder genoemde minimale indieningsvereisten gelden hier ook.

Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw A. Siesling van de gemeente Montfoort via het algemene nummer 0348- 476400.

Voor meer informatie: Omgevingsdienst regio Utrecht, telefoon (088) 022 50 00

ANTERIEURE OVEREENKOMST

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat er voorafgaand aan de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan een anterieure overeenkomst is gesloten tussen de gemeente Montfoort en de initiatiefnemer. Een zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst ligt voor iedereen bij de publiekbalie vanaf 15 december 2021 voor vier weken ter inzage.

Tegen de gesloten anterieure overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud daarvan kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Montfoort 14 december 2021

College van burgemeester en wethouders gemeente Montfoort

Naar boven