GEWIJZIGD VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN ST LAMBERTUSSTRAAT ONG TE CROMVOIRT

Rectificatie: Door een technische storing is de opmaak van de afgelopen publicatie niet correct. Tevens stond er een verschrijving in de Imro code. Dit is nu hersteld.

 

De gemeenteraad van Vught heeft op 25 november 2021 het bestemmingsplan ‘St Lambertusstraat ong te Cromvoirt’ gewijzigd vastgesteld. Hieronder staat wat dit betekent. Ook leest u wat u kunt doen als u het niet eens bent met het bestemmingsplan.

Waar gaat het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘St Lambertusstraat ong te Cromvoirt’ over?

Het bestemmingsplan maakt de realisatie van een kleine vrijstaande woning mogelijk aan de St Lambertusstraat in Cromvoirt.

Het bestemmingsplan wijkt af van het ontwerpbestemmingsplan.

Van 8 april tot en met 19 mei kon u reageren op het ontwerp van het bestemmingsplan. Het vastgestelde bestemmingsplan is op een aantal punten anders dan het ontwerpbestemmingsplan. De verschillen staan vermeld in de nota zienswijzen en wijzigingen, die bij het bestemmingsplan hoort.

U kunt het bestemmingsplan en de overige stukken bekijken

U kunt van donderdag 9 december 2021 tot en met woensdag 19 januari 2022 het bestemmingsplan met bijbehorende stukken bekijken:

 

  • 1.

    Via internet (www.vught.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl onder ID-nummer NL.IMRO.0865.crvBPslambertusong-VG01;

  • 2.

    Bij de Ontvangst- en informatiebalie van het gemeentekantoor, Secretaris van Rooijstraat 1 in Vught tijdens de openingsuren

Tegen betaling kunt u afschriften krijgen van de stukken die ter inzage liggen.

Wat kunt u doen als u het niet eens bent met het bestemmingsplan

Bent u het niet eens met het bestemmingsplan? Dan kunt u hiertegen beroep instellen. Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt aan de Raad van State. Daarin legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U kunt dit doen van vrijdag 10 december 2021 tot en met donderdag 20 januari 2022.

U kunt alleen beroep instellen als u:

  • 1.

    belang hebt bij het bestemmingsplan, én

  • 2.

    gereageerd hebt op het ontwerpbestemmingsplan (door een zienswijze in te dienen). Hebt u niet gereageerd? Dan kunt u soms toch beroep instellen. U moet dan wel aantonen dat u redelijkerwijs niet hebt kunnen reageren. Dit is bijvoorbeeld het geval als u het niet eens bent met de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn doorgevoerd.

U stuurt uw beroepschrift aan:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

U kunt uw beroepschrift ook indienen via het Digitaal Loket van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Als u binnen de termijn beroep indient, kunt u de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een zogenaamde voorlopige voorziening te treffen. Dan doet de Voorzieningenrechter een voorlopige uitspraak over uw beroep en treedt het bestemmingsplan nog niet in werking. De Afdeling doet dan later een definitieve uitspraak.

De Voorzieningenrechter doet alleen een voorlopige uitspraak als er snel een uitspraak nodig is.

U moet betalen om beroep in te stellen of een voorlopige voorziening te vragen.

Op de site www.raadvanstate.nl leest u meer over het indienen van een beroepschrift en hoeveel dit kost.

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Het bestemmingsplan treedt in werking op 21 januari 2022. Maar het treedt nog niet in werking als iemand binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient. De inwerkingtreding hangt dan af van de uitspraak van de Voorzieningenrechter.

Heeft u nog vragen?

Belt u dan met de afdeling Ontwikkeling, via telefoonnummer 073-6580680.

Naar boven